Britaniją pamėgę Rusijos turistai ir joje ėmė mažiau išlaidauti

Didžiosios Britanijos viešbučių ir parduotuvių pajamos, gaunamos iš Rusijos turistų, vasarį, lyginant su tuo pačiu 2013 m. mėnesiu, sumažėjo 17 proc., nes dėl politinių neramumų Ukrainoje turistų srautai sulėtėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 24, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:23 AM

Teigiama, kad neramumai išryškino silpstančios ekonomikos padarinius, dėl ko rusai pastaruoju metu linkę atsisakyti kelionių.

Rusijos turistai įeina į daugiausiai išleidžiančių turistų Didžiojoje Britanijoje penketuką.

Pagal „Global Blue“, kuri grąžina PVM už pirkimus užsienyje, rusai išleidžia vidutiniškai apie 700 svarų už transakciją.

Ne Europos Sąjungos šalių piliečiai gali naudotis PVM susigrąžinimo paslauga (Tax Free), išleidę daugiau nei 30 svarų parduotuvėse ir viešbučiuose ir užpildę atitinkamą formą.

Dėl sumažėjusių turistų srautų rusai daugiausia išleidžiančių šalių Britanijoje reitinge nukrito iš trečios į ketvirtą vietą, užleisdami poziciją Nigerijos piliečiams.

„Global Blue“ teigimu, jei politinis ir ekonominis neaiškumas tęsis, rusų turistų srautai, tikėtina, toliau mažės ir tai gali žymiai atsiliepti kai kurioms parduotuvėms ir viešbučiams, ypač prabangios prekybos rinkoje, kurią pamėgę Rusijos turistai.

Pasak Gordono Clarko, „Global Blue“ atstovo, nestabili situacija Rusijoje turėjo akivaizdžios įtakos turizmui skiriamoms išlaidoms, nes dėl stringančios ekonomikos dažnas Rusijos turistas atsisako kelionių. Tačiau G.Clarkas pastebi, kad Didžioji Britanija vis dar yra patraukli Rusijos turistams, ypač dėl plačios prabangių prekės ženklų pasiūlos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.