Dviratininkams troleibusų ir autobusų durys - uždaros

Ar Vilniuje troleibuso ir miesto autobuso salone galima vežti dviratį?

Lipdukai ant troleibusų ir autobusų - tik rekomendacinio pobūdžio.<br>lrytas.lt nuotr.
Lipdukai ant troleibusų ir autobusų - tik rekomendacinio pobūdžio.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 24, 2014, 3:36 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:07 AM

Ant Vilniaus troleibusų atsirado ženklai, keleiviams draudžiantys vežti dviračius. Tačiau apie tokį draudimą važiavimo miesto transportu taisyklėse nėra nė žodžio.

Lipdukai, kuriuose pavaizduoti raudonu brūkšniu perbraukti dviračiai, ant sostinės troleibusų užklijuoti dar 2010-ųjų pradžioje.

Tačiau savivaldybės tarybos patvirtintose taisyklėse apie draudimą vežti dviračius nėra nė žodžio.

Jose nurodoma, kad draudžiama vežti degiąsias, sprogstamąsias, dvokiančias, radioaktyvias medžiagas, suskystintas dujas, smailius, aštrius daiktus, nesuvyniotus arba be dėklų šaunamuosius ginklus.

„Vilniaus viešojo transporto“ atstovei teigė, kad jei kuris nors dviratininkas nepaisys draudimo, jo niekas nebaus. Lipdukai yra tik rekomendacinio pobūdžio.

Mat dviračiai troleibusuose užima labai daug vietos, jų padangos, grandinės ir kitos detalės tepa keleivių drabužius, troleibusų sėdynes.

Dviratininkų bendruomenės nuomone, jei Vilniuje būtų pakankamai dviračių takų, tokių lipdukų ant troleibusų ir autobusų tikrai nereikėtų.

Dabar dažnai tenka rinktis – ar dviračiu važiuoti judria gatve ir rizikuoti gyvybe, ar mėginti įkelti dviratį į pustuštį miesto transportą ir klausytis vairuotojo bambėjimo.

Vilniuje yra pasitaikę atvejų, kai, dviratį įkėlus į miesto transportą, vairuotojas net ir ne stotelėje sustabdydavo autobusą ir dviratininką su keiksmais išprašydavo lauk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.