Vokiečių streikas sujauks ir lietuvių keleivių planus

Ketvirtadienį Vokietijos oro uostų darbuotojus burianti profesinė sąjunga reikalaudama didesnių algų skelbia streiką. Jis sutrikdys kelių šios šalies oro uostų darbą, o dėl to keisis ir skrendančiųjų į ar iš Vilniaus planai.

Ketvirtadienį "Lufthansa" keleiviams teks keisti savo planus.<br>V.Balkūno nuotr.
Ketvirtadienį "Lufthansa" keleiviams teks keisti savo planus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Mar 26, 2014, 2:19 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:38 AM

Streikuos Frankfurto, Miuncheno, Štutgarto, Kelno, Diuseldorfo, Hamburgo ir Hanoverio oro uostai. Skelbiama, kad streikas baigsis ketvirtadienį 13 val. vietos laiku.

Vokietijos oro bendrovės „Lufthansa“ interneto svetainėje skelbiama, kad ryt dėl streiko atšaukiamas skrydis iš Vilniaus į Frankfurtą 6 val. 10 min. ir skrydis iš Frankfurto į Vilnių 10 val. 30 min.

Nukentėję keleiviai gali pasikeisti bilietą ar susigrąžinti pinigus.

Lietuvos oro bendrovė "Air Lituanica" patikino, kad ketvirtadienį 11 val. 15 min. skraidins keleivius iš Vilniaus į Miuncheną, tačiau jau sulaukė savo partnerės - antžeminio aptarnavimo bendrovės - atsiprašymo dėl galimų nesklandumų.

"Galbūt gali šiek tiek vėluoti keleivių, skrendančių su mumis iš Miuncheno į Vilnių, registracija", - sakė "Air Lituanica" atstovė Sandra Meškauskaitė. Lėktuvas iš Miuncheno Lietuvos sostinės kryptimi turi pakilti 13 val. 05 min.

Streiką organizuojanti profesinė sąjunga „Verdi“ reikalauja pakelti atlyginimą 3,5 proc., taip pat prie algos papildomai pridėti po 100 eurų kas mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.