Neįtiko internetu pirktas žiedas? Grąžinkite jį

Perkate juvelyrinius gaminius internetu, tačiau nesate tikri, jog sumokėję už auksinį žiedą tokios kokybės papuošalą ir gausite? Kaip žinoti, kad auskarai su perlais – tikrai bus perlais, o ant žiedo vietoj deimanto nebus įtvirtintas tik blizgus stikliukas? Ir ar įmanoma nepatikusį papuošalą grąžinti pardavėjui?

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2014-03-28 11:18, atnaujinta 2018-02-15 01:19

Pataria Lietuvos prabavimo rūmų teisės-revizijų skyriaus viršininkė Virginija Pavalkienė.

Vienu atveju el.parduotuvė būna tik tarpininkė tarp pirkėjo ir tikrojo pardavėjo, kitu atveju ji – paties pardavėjo ar gamintojo prekyvietė.

Reikalavimai, kurie taikomi įprastose parduotuvėse pardavinėjamiems juvelyriniams gaminiams, jų ženklinimui, galioja ir el.parduotuvėse siūlomiems papuošalams. Prie gaminio turi būti etiketė, kurioje nurodoma kaina, papuošalo masė, akmens, kuriuo jis pagražintas, pavadinimas.

Juvelyriniai gaminiai turi būti paženklinti valstybiniu kontroliniu prabavimo ženklu. Tai reiškia, kad gaminį turi būti patikrinusi įgaliota institucija ir nustačiusi jo prabą.

Kiekvienas, perkantis juvelyrinį gaminį internetu, renkasi, ar jam tinka kaina, sprendžia, ar pasitiki pardavėju.

Tačiau, jei perkant įprastoje parduotuvėje grąžinti kokybiško papuošalo negalima, tai nusipirkus prekę el.parduotuvėje galioja kiek kitokios taisyklės. Kadangi nuotraukoje grandinėlė gali atrodyti pakankamai ilga ir stora, o iš tiesų – tesveria gramą ir yra 60 cm ilgio, el.parduotuvėje įsigytą papuošalą pardavėjui galima grąžinti per 7 darbo dienas nuo gaminio pristatymo net ir nenurodant priežasties, dėl ko taip elgiatės. Vadinasi, papuošalą galite grąžinti vien todėl, kad jis negražus,

Tiesa, tokia tvarka galioja tik Lietuvoje. Jei perkate iš užsienio el.parduotuvės, galios įstatymai tos šalies, kurioje registruotas pardavėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.