Rusijos oligarcho kartėlį nuplovė „Gazprom“

Genadijus Timčenka neturi kada liūdėti, kad JAV prezidentas Barackas

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Mar 30, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:27 AM

Vienas artimiausių Vladimiro Putino draugų, multimilijardierius, oligarchas. Taip vadinamas G.Timčenka iš stambiausio Rusijos koncerno gavo širdį pamaloninusį užsakymą.

Viena jo kompanijų - „Strojtransgaz“ tik ką laimėjo „Gazprom“ paskelbtą dujotiekio „Južnyj koridor“ statybos ir montavimo darbų konkursą. Vertė – 17,7 mlrd. rublių (1,25 mlrd. litų), nors kitas konkurso dalyvis -- Zijado Manasiro kompanija „Strojgazconsulting“ siūlė darbus atlikti už 16,989 mlrd. rublių.

„Objektyviai vertinant, mes turime daugiau kvalifikuotų specialistų ir technikos, didžiulę vamzdynų tiesimo patirtį“ , -- sakė konkursą pralaimėjusios kompanijos atstovas.

Anot jo, „Strojgazconsulting“ pateiks skundą Federalinei antimonopolinei tarnybai, nors vilčių laimėti yra maža.

Mat praėjusiais metais Z.Manasiro kompanija jau pralaimėjo G.Timčenkos bendrovei „Strojtransgaz“ panašų, tik vos 1 mlrd. rublių vertės konkursą.

Rusijos verslo sluoksniuose žinoma, kad anksčiau „Strojgazconsulting“ buvo laikomas stambiausiu „Gazprom“ rangovu, pradėjęs su juo dirbti dar dešimtojo dešimtmečio pradžioje.

Bet praėjusį rudenį į žiniasklaidą nutekėjo informacija apie „Gazprom“ korporatyvinių išlaidų departamento viršininko Michailo Sirotkino laišką kompanijos valdybos pirmininkui Aleksejui Mileriui, kuriame buvo siūloma pagrindinius darbus paskirstyti tik tarp keturių rangovų.

Tarp jų įvardyti G.Timčenkos „Strojgaztrans“ ir „Strojgazmontaž“, kuriai vadovauja Arkadijus Rotenbergas -- dar vienas artimas Rusijos prezidento draugas, dabar irgi patekęs į B.Obamos juodąjį sąrašą.

Be jų, laiške buvo minimi antrinė „Gazprom“ kompanija „Gazpromcentrremont“ ir baškirų „Salavatneftechimstroj“.

„Strojgazconsulting“ šiame laiške nebuvo paminėta, ir, kaip rašo rusų verslo spauda, jos vietą užėmė „Strojtransgaz“, anksčiau neturėjusi stambių užsakymų iš „Gazprom“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.