Automobilių stovėjimo aikštelė Palangoje atsitvėrė nuo klientų

Šiltais pavasario savaitgaliais į Palangą atvykstantiems poilsiautojų automobiliams

Savivaldybei priklausanti aikštelė skirta automobiliams stovėti, tačiau mašinos į ją neįleidžiamos.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Savivaldybei priklausanti aikštelė skirta automobiliams stovėti, tačiau mašinos į ją neįleidžiamos.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Apr 1, 2014, 6:11 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:08 PM

Savaitgaliais, kai kurorte pagausėja pramogautojų, atidaryta 120 mašinų stovėjimo vietų mokama aikštelė galėtų papildytų Palangos biudžetą, tačiau ją valdantis savivaldybės Rinkliavų centras galvoja kitaip.

„Norint, kad aikštelė veiktų, joje pamainomis turi dirbti 4 žmonės, kuriems per mėnesį atlyginimų su mokesčiais reiktų išmokėti apie 6,4 tūkst. litų.

Ne sezono metu aikštelė tokių pajamų negautų, todėl ji būtų nuostolinga“, - teigia apie poilsiautojų patogumą nesvarstantis Rinkliavų centro direktorius Gintaras Žukevičius.

Pasibaigus vasaros sezonui Rąžės aikštelė 8 mėnesiams uždaroma nuo 2012 metų.

Taip padaryti buvo nuspręsta po to, kai 2011 metų rudenį miesto taryba nusprendė ne sezono metu kurorte atsisakyti rinkliavos už automobilių stovėjimą gatvėse.

„Ar daug atsiras norinčių mokėti už mašinos stovėjimą, kai visose miesto gatvėse ją galima palikti nemokamai“, - svarstė G.Žukevičius.

Jis teigė, kad mokamos aikštelės neatidarys tol, kol išliks nemokamas mašinų stovėjimas gatvėse.

Po to, kai ne sezono metu rinkliavos už mašinų stovėjimą buvo atsisakyta, aikštelė kelis mėnesius dar veikė, tačiau Rinkliavų centras liko su nuostoliu.

Tuomet buvo įsitikinta, kad šaltuoju metų laiku už mašinų stovėjimą vidutiniškai įmanoma surinkti vos pusantro tūkstančio litų per mėnesį.

Rinkliavų centro vadovas suskaičiavo, kad per 8 mėnesius atidarytos mokamos aikštelės nuostoliai siektų apie 40 tūkst. litų.

Anot jo, jei kokį šiltesnį pavasario savaitgalį aikštelė ir sulauktų pakankamai klientų, vis viena darbuotojus čia tektų įdarbinti visiems metams.

G.Žukevičius teigė, kad vienintelę kurorto centre esanti mašinų stovėjimo aikštelę atidarytų, jei miesto valdžia nuspręstų, kad ne sezono metu už čia paliekamą automobilį mokėti taip pat nereikia.

Mašinų stovėjimas Palangoje yra apmokestinamas nuo gegužės iki rugsėjo vidurio. Pernai per 4 kurortinio sezono mėnesius iš 39 bilietų pardavimo automatų buvo surinkta apie 652,4 tūkst. litų. Tai - 115 tūkst. litų daugiau, nei 2012 metais.

Per tą patį laikotarpį veikusį Rąžės automobilių stovėjimo aikštelė davė beveik 110 tūkst. litų pajamų - apie 20 tūkst. litų daugiau nei užpernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės