Geležiniams žmonėms čekų produktas gali sukelti infarktą

Nesaugūs papildai su anaboliniais steroidais, kurie gali sukelti net infarktą, buvo išplatinti Austrijoje, Vokietijoje, Italijoje, Anglijoje, Lenkijoje, Slovakijoje ir Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 2:42 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:16 PM

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą iš Čekijos dėl maisto papildų „Tribu“ (gamintojas „Extrifit s. r. o.“, Čekija, partijos Nr. 10/12/13, tinkamumo vartoti terminas iki 2016 07 30), kuriuose nustatytas anabolinis (androgeninis) steroidas 1-dehidroandrostenedionas.

Anaboliniai (androgeniniai) steroidai – natūralūs arba sintetiniai hormonai, greitinantys ląstelių augimą, dalijimąsi, baltymų sintezę. Piktnaudžiavimas šiais anaboliniais steroidais gali padidinti širdies ir kraujagyslių sutrikimų, tokių kaip stenokardija ar miokardo infarktas, riziką.

Į Lietuvos rinką šiuos papildus įvežė bendrovė „Z-Projects“ (Kovo 11-osios g. 122, Kaunas).

Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atlieka tyrimą dėl šių papildų išplatinimo. Vartotojai, įsigiję maisto papildų „Tribu“, gali juos grąžinti platintojams ar prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus. Papildus vartojusiems ir blogai pasijutusiems vartotojams rekomenduojama kreiptis į šeimos gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.