Palangos valdžia nutarė nebepasikliauti vien loterijomis

Dėl prekybos ir paslaugų vietų Palangoje dvejus metus burtus traukę smulkieji verslininkai nuo šių metų turi rengtis permainoms. Kaip ir anksčiau, jie tarpusavyje vėl varžysis didesne pasiūlyta pinigų suma, tačiau Palangoje viešosiose vietose norintys prekiauti ar teikti paslaugas verslininkai sėkme pasikliauti nebegalės.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Apr 1, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:35 PM

Vietas skirstanti Palangos savivaldybė vėl sugrįžo prie įprasto atrankos būdo, kai nugalėtoją lemia siūlomų pinigų suma.

Pretendentai į konkrečią vietą už ją ne tik turės sumokėti tarybos sprendimu nustatytą rinkliavą, bet ir pasiūlyti infrastruktūros mokestį. Kuris verslininkas dosniau pravers kišenę, tas ir gaus norimą vietą.

Šitaip savivaldybės siekia gauti daugiau pajamų.

Iki šiol dėl konkrečios prekybos vietos besivaržantys verslininkai dvejus metus traukė burtus. Atranką laimėdavo pretendentas, kuris iš uždaros dėžės ištraukdavo spalvotą kamuoliuką.

Toks būdas suvienodindavo visų galimybes, tačiau savivaldybė gaudavo tik už vietą tarybos nustatytą rinkliavą.

Traukiami burtai į neviltį varė Palangoje vasaros sezono metu prekiauti ar teikti paslaugas norinčias didesnes bei finansiškai pajėgesnes įmones, kurios už paklausią vietą būdavo pasiruošusios mokėti gerokai daugiau.

Tačiau sėkmės atveju pageidaujamoje kurorto vietoje galėdavo užsidirbti ir nustatytą rinkliavą galintys susimokėti smulkieji verslininkai.

Burtų traukimo savivaldybė buvo priversta griebtis po to, kai teismai išaiškino, kad anksčiau kurorte vykdavę konkursai neteisėti. Mat juose didžiausią pinigų sumą pasiūlęs pretendentas kartu pakeisdavo ir už vietą tarybos nustatytą rinkliavos dydį.

Dabar patvirtintas atrankos būdas iš esmės niekuo nesiskiria nuo buvusio konkurso, nes verslininkai tarpusavyje varžysis siūlydami pinigus už infrastruktūrą. Tačiau privaloma rinkliava išliks tokia, kokią nustatė taryba.

Papildomi pinigai bus naudojami prekybos arba paslaugų vietų verslo aplinkai ir infrastruktūrai gerinti.

Savivaldybės administracijos direktorės Akvilės Kilijonienės teigimu, už surinktas lėšas bus klojami nauji šaligatviai, gerinamas gatvių apšvietimas, įrengiami suoliukai.

Jeigu bus gauta didesnė suma, savivaldybė viešosiose vietose planuoja įrengti vienodus prekystalius.

Šiemet verslininkams Palangos ir Šventosios viešosiose vietose pasiūlyta apie 300 prekybos ir paslaugų vietų.

Už jas gavus nustatytą rinkliavą savivaldybė šiemet turėtų surinkti apie 1,2 mln. litų.

Tikimasi, kad besivaržantys dėl vietų verslininkai papildomai dar gali sumokėti iki pusės milijono litų infrastruktūros mokesčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.