Vokiečių pilotų streikas užvertė darbu kelionių agentūras

Trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį streikuos Vokietijos oro bendrovių „Lufthansa“ ir „Germanwings“ pilotai. Dėl šios priežasties atšaukiami „Lufthansa“ skrydžiai iš Vilniaus į Frankfurtą ir iš Frankfurto į Vilnių balandžio 2-4 dienomis. Šis streikas vadinamas vienu didžiausių. Skaičiuojama, kad jis galėtų sujaukti planus 425 tūkst. keleivių.

„Lufthansa“ reisas į Frankfurtą – vienas paklausiausių Tarptautiniame Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lufthansa“ reisas į Frankfurtą – vienas paklausiausių Tarptautiniame Vilniaus oro uoste.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2014-04-01 14:33, atnaujinta 2018-02-14 23:16

Trečiadienio vidudienį pradėję streiką pilotai jį ketina baigti penktadienio vidudienį. Pilotai šitaip sieks išsikovoti didesnį atlygį ir išmokas sulaukus pensijos.

Streike turėtų dalyvauti apie 5,5 tūkst. vien „Lufthansa“ pilotų. Jau antradienį "Lufthansa" skelbia, kad jų skambučių centro veikla sutrikusi, mat sistemos nebepajėgia susidoroti su apkrova.

„Lufthansa“ reisas į Frankfurtą – vienas paklausiausių Tarptautiniame Vilniaus oro uoste. Juo keliauja ir į komandiruotes vykstantys žmonės, ir turistai, besirenkantys Frankfurtą kaip stotelę persėsti į kitą orlaivį.

„Frankfurtas – vienas iš pagrindinių tranzitinių oro uostų lietuviams. Tad mes dabar perrašinėjame bilietus. Darbo išties daug, juk reikia pasirūpinti ne tik skrydžiais iš Vilniaus į Frankfurtą ar atvirkščiai. Lietuviai iš Frankfurto dažnai skrenda toliau“, - apie užgulusią naštą pasakojo kelionių agentūros „Estravel“ vadovė Žydrė Gavelienė.

Tarp Vilniaus ir Frakfurto „Lufthansa“ skraido dukart perdien. Ž.Gavelienė skaičiavo, kad su nesklandumais per tris streiko dienas galėtų susidurti apie 1,6 tūkst. lietuvių. Vykstantieji į Frankfurtą sudaro bemaž 7,5 proc. Tarptautinio Vilniaus oro uosto keleivių.

Kelionių agentai klientams "Lufthansa" klientams siūlo keliauti su iš Vilniaus skraidinančiomis LOT, "Brussels Airlines" ir "Austrian Airlines".

Vokietijos oro uostų ar šios šalies oro bendrovių įgulos streikai neretai keičia keliautojų planus. Tarkim, vos prieš savaitę streikavo kai kurių Vokietijos oro uostų antžeminės tarnybos reikalaudamos savo darbuotojams aukštesnio atlyginimo. Tuomet per pusdienį „Lufthansa“ atšaukė apie 600 skrydžių.

„Kuo stipresnės profesinės sąjungos, tuo daugiau ir streikų. O Vokietija išsiskiria stipriomis profesinėmis sąjungomis. Tačiau tai atperka aptarnavimo kokybė ir oro bendrovės patikimumas“, - apie kartais streikų sukeliamus nesklandumus sakė Ž.Gavelienė.

Šįkart streiką rengia Vokietijos orlaivių pilotų profesinė sąjunga „Vereinigung Cockpit“. Prie protesto prisėjo ne tik „Lufthansa“, „Germanwings“, bet ir „Lufthansa Cargo“ darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.