“Lietuvos spaudai“ neleis tapti norvegiška „Litauisk trykk“

Sostinėje išsibarstę 87 "Narvesen" prekybos paviljonai ir "Lietuvos spauda" kioskai per porą metų pasikeis neatpažįstamai. Statiniai bus geriau pritaikomi prie miesto architektūros.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-08 12:41, atnaujinta 2018-02-14 19:33

Prekybos vietas valdanti Norvegijos bendrovė "Reitan Convenience Lithuania" dar šiais metais už 2,5 mln. litų žada atnaujinti 8 naujus paviljonus ir 10 kioskų, esančių Naujamiestyje ir Senamiestyje.

Naujoji koncepcija numato, kad prekybos vietos bus dviejų dydžių - didesnieji 22 kv. m. paviljonai ir mažesnieji 9 kv. m. kioskai. Pagal sutartį bendrovė taip pat privalės išlaikyti šiuo metu ant kioskų esantį prekės ženklą "Lietuvos spauda".

"Skelbdami konkursą pirmą kartą įtraukėme sąlygą, kad konkurso laimėtojas privalo išsaugoti lietuvišką prekės ženklą. Visi vilniečiai ir Lietuvos žmonės piliečiai žino ženklą, pavadinimu "Lietuvos spauda".

Konkursą laimėjusi įmonė su tokiomis sąlygomis sutiko. Manau, gražus pavyzdys, kad Vilniaus mieste bus lietuviški prekių ženklai, turintys istoriją, ir išskiriantys mus iš kitų miestų Skandinavijos arba Baltijos valstybių regione", - sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Naujieji kioskai ir paviljonai, anot mero, derės su senamiesčio ir naujųjų rajonų architektūra, o dalis jų plotų bus skiriama ne tik prekybos, bet ir miesto poreikiams, pavyzdžiui elektrinių dviračių nuomai.

Įmonei bendradarbiaujant su savivaldybe mieste atsiras ir du nauji viešieji tualetai: pirmasis Geležinkelio gatvėje greta Vilniaus autobusų stoties ir antrasis T. Vrublevskio ir Tilto g. sankryžoje.

Pasak "Reitan Convenience Lithuania "generalinio direktoriaus Remso Razumso, pirmieji atnaujinti kioskai Vilniaus mieste atsiras gegužės pabaigoje, o visas prekybos vietas atnaujins lietuviško kapitalo įmonės.

Bendrovė "Reitan Convenience Lithuania" Lietuvoje valdo 240 "Lietuvos spauda" ir "Narvesen" greito ir patogaus apsipirkimo prekybos vietų tinklą. Įmonė priklauso Norvegijos kapitalo kompanijai "Reitan Convenience AS".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.