Atgauti pinigus kiaulių laikytojams dar ne vėlu

Kiaulių laikytojai, norintys gauti kompensacijas dėl kiaulių maro patirtų nuostolių atlyginimo, prašymus savivaldybės komisijai turi pateikti per 20 darbo dienų nuo užkrečiamosios ligos židinio likvidavimo arba buferinės zonos, kurioje nurodyta taikyti atitinkamas ligos prevencijos priemones, paskelbimo.

Kiaulių laikytojai dar gali kreiptis dėl kompensacijų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kiaulių laikytojai dar gali kreiptis dėl kompensacijų.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-04-10 11:01, atnaujinta 2018-02-14 18:27

Žemės ūkio ministro balandžio 7 d. įsakymu pakeitus kompensavimo tvarkos aprašą, pavėlavusiems pateikti prašymą dėl svarbios priežasties pratęstas jo pateikimo terminas – dabar tai galima padaryti per 20 darbo dienų, o ne 15, kaip buvo anksčiau.

Kompensavimo tvarkos apraše nurodyta, kad kiaulių savininkas, pavėlavęs pateikti prašymą dėl svarbios priežasties, prašymui teikti turi dar 20 darbo dienų, tačiau kartu su juo privalo pateikti vėlavimo priežastis pateisinantį dokumentą.

Tad kiaulių savininkai prašymus dėl nuostolių kompensavimo dabar gali pateikti iš viso per 40 (anksčiau buvo 35) darbo dienų nuo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pateiktos oficialios informacijos apie gyvūnų užkrečiamosios ligos židinio likvidavimą arba buferinės zonos, kurioje nurodyta taikyti atitinkamas ligos prevencijos priemones, paskelbimo. Savivaldybės komisija, jei pripažins vėlavimo priežastį pateisinama, priims rašytinį sprendimą dėl pavėluotai pateikto prašymo priėmimo.

„Pakeisdami šį teisės aktą, suteikėme papildomą galimybę pavėlavusiems kiaulių laikytojams pateikti reikalingus dokumentus gauti nuostolių kompensavimą dėl afrikinio kiaulių maro“, – sako žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.