Lietuviški orai vis dažniau verčia žmones atostogauti užsienyje

Norinčiųjų atostogauti užsienyje skaičius nuolatos auga, todėl balandžio mėnesį vien į Turkijoje esantį Antalijos kurortą kelionių organizatorius „Novaturas“ skraidins kone kasdien. Poilsiautojai jau yra įsigiję daugiau nei pusę vasaros sezono atostogų pasiūlymų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-14 15:57, atnaujinta 2018-02-14 16:25

Praėjusį šeštadienį „Novaturas“ išskraidino pirmuosius vasaros sezono poilsiautojus į populiarųjį Antalijos kurortą. Prognozuojama, jog šiemet atostogomis svetur lepinsis rekordinis skaičius poilsiautojų. Vien Antalijos kurorte atostogas, planuojama, praleis daugiau nei 40 tūks. Lietuvių.

Augantį poilsiautojų susidomėjimą kelionėmis į užsienio kraštus fiksuoja ir Statistikos departamentas. 2013 m. ketvirtąjį ketvirtį į užsienį keliavo 308,3 tūkst. Lietuvos gyventojų, arba 2,3 procento daugiau nei per tą patį 2012 m. laikotarpį.

Populiariausiomis poilsinių kelionių kryptimis išlieka Turkija ir Graikijos salos. Toliau rikiuojasi Bulgarija, Ispanija ir Kroatija. Sparčiai populiarėja Portugalijos ir Sicilijos kurortai, pastaruoju metu sulaukiantys vis daugiau poilsiautojų dėmesio dėl gražaus gamtovaizdžio ir plataus pramogų pasirinkimo.

Kelionių organizatorius „Novaturas“ prognozuoja, jog šį sezoną į užsienį su juo keliaus 135 tūkst. poilsiautojų iš Baltijos šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.