Rusai jau pradėjo grasinti Lietuvos įmonėms

Koncerno „Icor“ kontroliuojamai Baltijos šalių nekilnojamojo turto priežiūros bendrovei „City Service“ Rusijoje teko suprasti, kad ji ten nepageidaujama. „City Service“ vadovas Jonas Janukėnas patvirtino, kad perspėjimus Sankt Peterburge išdėstė asmenys, susiję su Rusijos politikais, rašo "Lietuvos rytas".

Pernai „City Service“ Rusijoje gavo 191,8 mln. litų, arba 35 proc. visų grupės pajamų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Pernai „City Service“ Rusijoje gavo 191,8 mln. litų, arba 35 proc. visų grupės pajamų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-15 06:00, atnaujinta 2018-02-14 16:15

„Perspėjimai buvo tokie, kad į juos neįmanoma nereaguoti. Gavome tam tikrą įspėjimą ne iš politikų, o iš asmenų, susijusių su jais“, – sakė J.Janukėnas.

Pasak jo, įspėjimų sulaukta Sankt Peterburge. „Tačiau tiek mūsų verslas Sankt Peterburge, tiek Stavropolyje yra tarpusavyje per daug susiję“, – sakė „City Service“ vadovas.

Jo teigimu, bendrovės valdyba artimiausiu metu spręs, ką daryti su verslu Rusijoje. Valdyba gali posėdžiauti šią ar kitą savaitę.

„City Service“ praėjusią savaitę pranešė, kad patiria spaudimą dėl įtemptos tarptautinės situacijos ir Lietuvos pozicijos. Įmonė Stavropolyje valdo 12, o Sankt Peterburge – 6 nekilnojamojo turto priežiūros įmones.

Pernai „City Service“ Rusijoje gavo 191,8 mln. litų, arba 35 proc. visų grupės pajamų, grupės veiklos pelnas šioje rinkoje siekė 6,1 mln. litų – 18 proc. grupės veiklos pelno.

Rusijoje „City Service“ grupės prižiūrimų objektų bendras plotas siekia 4,2 mln. kvadratinių metrų, arba 13 proc. viso grupės ploto.

Praėjusių metų pabaigoje kontrolinį 63,92 proc. Lietuvos įmonės akcijų paketą valdė koncernas „Icor“, 10,02 proc. – Švedijos „East Capital Asset Management“, 5,2 proc. – Jungtinės Karalystės „Genesis Asset Managers“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.