Užsienio investuotojai bėga iš Bulgarijos

Bulgarijoje užsienio investicijos vasarį, palyginti su 2013 m. vasariu, sumažėjo 73 proc., o palyginti su šių metų sausiu – 43 procentais. Apie tai, kaip informuoja agentūra „Ukrinform“, pranešė Bulgarijos liaudies bankas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 15, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:56 PM

„Investuotojai masiškai palieka šalį dėl Bulgarijoje įsivyravusios jau aštuntą mėnesį iš eilės fiksuojamos defliacijos ir žymiai sumažėjusio vartojimo“, – teigiama pranešime.

Nuo metų pradžios savo parduotuves Bulgarijoje pardavė Belgijos mažmeninis tinklas „Delhaize“ ir Vokietijos statybinių medžiagų kompanija „Praktiker“. Dėl žemo pelningumo savo parduotuves šalyje rengiasi uždaryti ir Austrijos statybos prekybos centrų tinklas „BauMax“.

Parlamentui priėmus įstatymą, ribojantį užsieniečių teisę įsigyti žemės ūkio paskirties žemę, Bulgarijos žemės ūkis taip pat gali likti be užsienio investicijų, tvirtina finansų ekspertai.

Šalies centrinio banko – Bulgarijos liaudies ūkio – duomenimis, per pirmus du šių metų mėnesius užsienio investicijų apimtys šalyje siekė vos 114,1 mln. eurų, arba vos 0,3 proc. Bulgarijos bendrojo vidaus produkto.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.