Vandenį iš čiaupo gyvenvietėse nuskaidrins ES pinigai

Aplinkos ministerija pirmoji startuoja su ES finansavimo 2014-2020 m. programa

Laukia vienas stambiausių projektų – vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra trijose Vilniaus rajono gyvenvietėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Laukia vienas stambiausių projektų – vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra trijose Vilniaus rajono gyvenvietėse.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

2014-04-15 11:25, atnaujinta 2018-02-14 16:10

„Artimiausiais metais beveik penkiasdešimtyje šalies miestų ir miestelių labai pagerės vandentvarkos ūkis – numatyti įgyvendinti projektai leis užtikrinti gyventojams kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Šiam tikslui bus panaudotos ES paramos lėšos. Aplinkos ministerija pirmoji šalyje startuoja su ES finansavimo 2014-2020 m. programa. Ministras praėjusios savaitės pabaigoje patvirtino iš šios programos planuojamų bendrai finansuoti valstybės projektų pirmąjį sąrašą.

Į jį įtraukti 26 vandentvarkos projektai. Jiems įgyvendinti bus skirta 180 mln. litų ES paramos. Su šiomis investicijomis vandentvarkos ūkis bus tvarkomas 46 gyvenvietėse.

Vienas stambiausių projektų – vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra trijose Vilniaus rajono gyvenvietėse. Tai Skaidiškės, Marijampolis ir Rukainiai. Projektas kainuos daugiau kaip 20 mln. litų. Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtrai kitose dviejose Vilniaus rajono gyvenvietėse – Paberžėje ir Anavilyje – numatyta skirti 15,8 mln. litų, o sostinėje – apie 16 mln. litų. Uostamiestyje ir Klaipėdos rajone (Priekulė, Mickai, Dituva, Kuodžiai, Agluonėnai, Stragnai II, Dauparai, Šlapšilė, Gobergiškė, Jonušai) toks projektas kainuos arti 14 mln. litų.

Šie projektai leis užtikrinti gyventojams kokybišką geriamojo vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą. Juos įgyvendinus prie nuotekų tinklų bus prijungti 12 296 gyventojai, prie vandentiekio – 8772. Taip pat bus pastatyti 7 vandens gerinimo ir 8 nuotekų valymo įrenginiai, rekonstruoti 5 vandens gerinimo įrenginiai, nutiesta 174 km nuotekų šalinimo ir 146 km vandentiekio tinklų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.