Senjorų pirkinių krepšiai sunkiausi būna antradieniais

Kiaušiniai, ūkininko A.Vaupšo sutarkuoti krienai, majonezas, miltai, sviestas. Antradienį, balandžio 15-ąją, šalia daugybės kitų prekių vilnietė, buvusi pedagogė Danguolė Kasperavičienė „IKI“ parduotuvėje į pirkinių krepšį įsidėjo ir tokių, kurių prireiks šv.Velykoms.

Per "Senjorų dienas" D.Kasperavičienė maisto produktų krepšį prikrauna iki viršaus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Per "Senjorų dienas" D.Kasperavičienė maisto produktų krepšį prikrauna iki viršaus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė Urvelytė

Apr 16, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:13 PM

Nepulti strimgalviais į parduotuvę, bet sudaryti produktų sąrašą ir nužingsniuoti į sostinės Vokiečių gatvėje esančią „IKI“ būtent antradienį, per „Senjorų dieną“ – tokio įpročio ši moteris laikosi jau ketverius metus.

Tądien pirkinių krepšelyje atsiduria kruopos, makaronai, daržovių konservai ir kiti ilgiau galiojantys produktai, kurių paprastai užtenka maždaug savaitei.

Šią parduotuvę D.Kasperavičienė pasirinko ir todėl, kad ji – arčiausiai namų. Be to, antradieniais daugumą prekių vyresnio amžiaus žmonės, turintys „IKI Premija“ kortelę senjorams, gali įsigyti su 10 proc. nuolaida.

- Kur apsiperkate savaitgaliais? - Abu su vyru jau esame sulaukę pensinio amžiaus. Šeštadieniais nukulniuojame į Halės turgų, kartais važiuodavome ir į Kalvarijų turgavietę. Savaitgaliais pas mus atvažiuoja dukros su šeimomis, todėl ir maisto prireikia daugiau.

Savaitgalio pirkinių paprastai dar pakanka ir pirmadieniui. Juolab, kad tai – diena, kai visi būname pavargę ir nuo žmonių gausos, ir nuo begalinio sukimosi po virtuvę gaminant pietus.

Užtat galiu ramiai sulaukti antradienio - „Senjorų dienos“, o laukdama paprastai sudarau pirkinių sąrašą. Makaronai, įvairios kruopos, cukrus, aliejus – tai tik keletas būtiniausių produktų.

Juolab, kad kartais mano sąraše atsiduria ir tos prekės, kurių parūpinu 90 metų netrukus sulauksiančiai savo mamai. „IKI“ parduotuvė nuo mūsų namų – vos per kelis žingsnius, kitoje Vokiečių gatvės pusėje. Ji – nedidelė, bet joje yra būtiniausių prekių. Su „IKI Premija Senjorams“ kortele nuolaida suteikiama daugeliui prekių. Pavyzdžiui, jei pirkiniams tądien išleidžiame 50 litų, nuolaida siekia 5 litus. Tai – nemenki pinigai. Per metus juk susidaro apie 260 litų.

Kita vertus, neretai krepšelyje produktų sugula už didesnę pinigų sumą, - nuolaida taip pat būna didesnė.

Šiaip, kainos „IKI“ parduotuvėje panašios kaip ir kituose prekybos centruose, o kai kas ir pigiau. Be to, apsipirkdama čia galiu pasinaudoti papildomomis nuolaidomis senjorams.

- Jei namuose sukiojasi anūkai, ar tenka, einant į parduotuvę, atsižvelgti ir į jų norus?

- Būna, kad ir viduryje savaitės juos pagloboti paprašo mūsų pačių dukros. Jie dar maži, trejų ir puspenktų metų. Tad noriai kerta makaronus, saldžiuosius sūrelius, įvairius trintos varškės desertus.

Tokiais atvejais pieno ar duonos gaminių į parduotuvę kasdien nužingsniuojame. Bandelės joje – nuostabaus skonio, ten pat iškeptos. Anūkas nuolat prašo: „Nupirk man bandelių su mėsyte“. Jų ilgam juk nepripirksi. Norisi šviežių.

Yra buvę, kad anūkai sirguliavo, o namuose baigėsi medus. Į ūkininkų turgų juk taip greitai – nenulėksi. Todėl nupirkau „IKI ūkio“ medaus.

Matyt, kiekvienas žmogus parduotuves išsirenka tas, kurios jiems – priimtiniausios. „IKI“ apskritai yra viena mėgiamiausių mūsų šeimos parduotuvių. Galbūt ir dėl to, kad niekada neteko nusivilti ten įsigytais maisto produktais. Kartais, kai vyras mažiau užsiėmęs (nors abu esame senjorai, jis dar turi šiokių tokių darbų), antradieniais nuvažiuojame ir į prekybos centrą „IKI Minskas“. Ten didesnė „IKI“ ženklo prekių pasiūla. Mums priimtina jų ir kaina, ir kokybė.

Pavyzdžiui, mėgstu „IKI“ ženklo varškę. Kartais vyras, skubėdamas namo, nuperka pakeliui pasitaikiusioje parduotuvėje varškės. Bet man ji – ne tokia gardi.

- Prekybos tinklo „IKI“ parduotuvėse nuolat vyksta lipdukų akcijos tam tikroms prekėms. Už juos galima įsigyti maisto ruošai skirtų prekių, prietaisų remontui, lagaminų, namų tekstilės ir kitokių. Ar senjorams jos – įperkamos?

- Tos prekės būna kokybiškos. Matyt, parenkama tokių gaminių, kurie yra žmonėms naudingi. Esu pirkusi rankšluosčių.

Pernai, prieš Naujuosius, kai buvo ypač gerų, senjorams skirtų nuolaidų, už lipdukų suteikiamą nuolaidą parūpinau anūkams puikių dovanų.

- Ar antradieniais „IKI“ parduotuvėse sutinkate pažįstamų senjorų ir žvilgtelėjate į jų pirkinių krepšį?

- Mano kaimynės taip pat pensinio amžiaus. Tad vos ne kiekvieną antradienį su jomis labinamės ir „IKI“ parduotuvėje. Būtinai pasidaliname patirtimi.

Būna, kuri nors pasidžiaugia, kad pavyko nusipirkti skanią cukiniją. Visada ką nors gardesnio nusipirkusios, parekomenduojame ir vienos kitoms.

- Kaip jus atsivijo žinia apie senjorams skirtą dieną?

- Mano šiek tiek vyresnė draugė gyvena uostamiestyje. Ji – Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos dėstytoja. Dar nebuvau sulaukusi pensinio amžiaus, o ji mane jau ragindavo: „Tik tu pasiimk „IKI Premija Senjorams“ kortelę ir eik į „IKIuką“. Nes ir šviežia mėsa ten skanesnė, ir pieno produktai“.

Ši draugė ir buvo mano žinianešė. Bet tuo metu, kai išėjau į pensiją, prie mūsų namų „IKI“ parduotuvės dar nebuvo.

Ji buvo atidaryta prieš ketverius metus. Tad pirmiausia, kai tik ji atvėrė duris, išsirūpinau senjorams skirtą nuolaidų kortelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.