EK kiaulių laikytojų nuostoliams padengti skyrė 0,5 mln. litų

Europos Komisija pritarė

Kad neišplistų maro užkrato grėsmė, ūkininkai šioje zonoje negalės auginti kiaulių ne mažiau kaip metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Kad neišplistų maro užkrato grėsmė, ūkininkai šioje zonoje negalės auginti kiaulių ne mažiau kaip metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:26 PM

Komisijos sprendimu Lietuvai numatytas didžiausias galimas kofinasavimo dydis - 50 proc., todėl Lietuvai bus išmokėti 146 tūkst. eurų (503 700 Lt).

Šie pinigai bus skirti atlyginti nuostolius biosaugos reikalavimų besilaikantiems kiaulių laikytojams, esantiems Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatytoje afrikinio kiaulių maro infekuotoje zonoje.

Šiuo metu infekuotoje zonoje yra 6 rajonų savivaldybės. Čia ūkiuose, atitinkančiuose biosaugos reikalavimus, buvo auginama 14,5 tūkst. kiaulių, iš jų 7600 - paršelių, jaunesnių nei 3 mėnesiai. Visos šios kiaulės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymu iki balandžio 15 d. turėjo būti paskerstos savo reikmėms arba parduotos skerdykloms, ar išvežtos iš buferinės zonos tolesniam auginimui.

Kad neišplistų maro užkrato grėsmė, ūkininkai šioje zonoje negalės auginti kiaulių ne mažiau kaip metus.

Anksčiau išlaidoms, patirtoms dėl kiaulių laikytojų prievolės paskersti kiaules užkrėstoje teritorijoje ir nustatytose buferinėse zonose, ES ketino skirti iki 30 proc. lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.