Lietuvai - 0,5 mln. litų nuostoliams dėl kiaulių maro padengti

Europos Komisija (EK) Lietuvai

Europos Komisija (EK) Lietuvai skyrė 146 tūkst. eurų (504 tūkst. litų) nuostoliams dėl afrikinio kiaulių maro padengti.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Europos Komisija (EK) Lietuvai skyrė 146 tūkst. eurų (504 tūkst. litų) nuostoliams dėl afrikinio kiaulių maro padengti.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 17, 2014, 12:16 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:27 PM

Žemės ūkio ministerija pranešė, jog EK numatė papildomą galimybę kiaulių laikytojams, patyrusiems ekonominių nuostolių dėl afrikinio kiaulių maro prevencinių priemonių vykdymo, atlyginti žalą ir skyrė didžiausią galimą kofinansavimo dydį – 50 proc.

„Šie pinigai bus skirti atlyginti nuostolius biosaugos reikalavimų besilaikantiems kiaulių laikytojams, esantiems Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nustatytoje afrikinio kiaulių maro infekuotoje zonoje“, - teigiama pranešime.

Šiuo metu infekuotoje zonoje yra 6 rajonų savivaldybės. Kad neišplistų maro užkrato grėsmė, ūkininkai šioje zonoje negalės laikyti kiaulių ne mažiau kaip metus ir dėl to patirs didelių ekonominių nuostolių.

Derantis dėl nuostolių kompensavimo, EK pareigūnai buvo patikinti, kad parama bus suteikta tik iš tikrųjų nuostolius patyrusiems kiaulių laikytojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.