Palangos verslininkai kur kas turtingesni nei manyta iki šiol

Šiemet dėl teisės prekiauti norimoje kurorto vietoje tarybos nustatytą rinkliavą sumokėję verslininkai tarpusavyje varžosi siūlydami lėšas miesto infrastruktūrai gerinti.

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

2014-04-19 06:00, atnaujinta 2018-02-14 13:02

Šiemet dėl teisės prekiauti norimoje kurorto vietoje tarybos nustatytą rinkliavą sumokėję verslininkai tarpusavyje varžosi siūlydami lėšas miesto infrastruktūrai gerinti.

Kuris pasiūlo didesnę pinigų sumą, tas ir laimi atranką.

Šį mėnesį savivaldybė verslininkams jau paskirstė beveik 120 prekybos ir paslaugų teikimo vietų, už kurias rinkliava siekia apie 530 tūkst. litų.

Bet dėl jų besivaržantys verslininkai papildomai miesto biudžetui pasiūlė dar 461 tūkst. litų.

Iš viso savivaldybė iš prekybos ir paslaugų teikimo vietų atrankų papildomai tikisi uždirbti ne mažiau kaip 600 tūkst. litų.

Palangoje dar įvyks atrankos dėl iki šiol paklausos nesulaukusių 15 vietų. Be to, dar 19 vietų yra numatyta baigiamoje rekonstruoti Jūratės gatvėje.

Gegužę atrankos vyks 60 prekybos ir paslaugų vietų Šventojoje.

Daugiausia papildomų pinigų sumokės Jūratės ir Kastyčio skvere visas 4 prekybos ledais vietas laimėjusi viena bendrovė.

Už šias vietas, kurioms nustatyta rinkliava metams siekė po 15 tūkst. litų, ši įmonė miesto infrastruktūrai nepagailėjo per 162,5 tūkst. litų.

Pabūgusi konkurencijos Jūratės ir Kastyčio skvere 3 metus ledais prekiauti norėjusi bendrovė infrastruktūros mokesčio sumokėjo net keletą kartų daugiau nei kiti atrankos dalyviai.

Pavyzdžiui, dėl laimėtos vietos, už kurią be rinkliavos ši įmonė pasiūlė 51 tūkst. litų, dar varžėsi 3 pretendentai, kurių siūlymai buvo gerokai kuklesni – nuo 5 iki 8 tūkst. litų.

Norimą prekybos ledais vietą bendrovė laimėjo permokėjusi daugiau nei 40 tūkst. litų.

Pernai už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose savivaldybė surinko kiek daugiau nei 1,1 mln. litų, tačiau jokių papildomų lėšų negavo.

Šiemet už Palangoje iš verslininkų surinktas infrastruktūros lėšas savivaldybė miesto centre baigiamoje rekonstruoti Nepriklausomybės aikštėje ketina įrengti dainuojantį fontaną.

Konkursus uždraudė

Ankstesniais metais už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas viešosiose vietose savivaldybė papildomų lėšų infrastruktūrai gerinti negaudavo. Sumokėję nustatytą rinkliavą dėl vietų besivaržantys verslininkai traukdavo burtus.

Burtų traukimo savivaldybė buvo priversta griebtis po to, kai teismai išaiškino, kad anksčiau kurorte vykdavę konkursai yra neteisėti, nes juose didžiausią pinigų sumą pasiūlęs pretendentas kartu pakeisdavo ir už vietą tarybos nustatytą rinkliavos dydį.

Šiemet Palangos savivaldybė vėl sugrįžo prie įprasto atrankos būdo, kai jos nugalėtoją lemia siūlomų pinigų suma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.