Gyventojams netrūksta optimizmo - ekonomika jų akyse kyla

Ekonominė padėtis Lietuvoje gerėja. Tuo įsitikinę mūsų šalies gyventojai. Tuo jie buvo įsitikinę prieš metus, nuomonės nepakeitė ir šiemet.

Pasak sociologų, ekonomine padėtimi daugiau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime.<br>V.Balkūno nuotr.
Pasak sociologų, ekonomine padėtimi daugiau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 22, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:40 PM

13 proc. gyventojų mano, kad per paskutinius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje pagerėjo, daugiau nei pusė - 53 proc. - teigia, kad ji lieka nepasikeitusi, ir trys iš dešimties - 30 proc. - nurodo, kad ekonominė šalies padėtis, jų nuomone, per paskutinius kelis mėnesius pablogėjo. Dar 4 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu, rodo visuomenės nuomonės apklausa.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu kovo 24-31 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" atliktos apklausos duomenimis, gyventojų nuomonė šiuo klausimu buvo panaši tiek prieš mėnesį, tiek ir prieš metus - 2013 metų kovo mėnesį 14 proc. respondentų ekonominę padėtį tuo metu apibūdino kaip pagerėjusią.

Sociologai pastebi, kad ekonomine padėtimi daugiau nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, baigę kolegiją ar technikumą respondentai, bedarbiai ir pensininkai bei tie, kurių pajamos per mėnesį yra vidutinės ar mažiausios, lenkų tautybės gyventojai.

Kad ekonominė padėtis Lietuvoje per paskutinius du mėnesius pagerėjo, kiek dažniau nurodė Lietuvos socialdemokratų partijos bei Liberalų sąjūdžio rinkėjai.

Šalies ekonomine padėtimi labiausiai nepatenkinti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei partijos Tvarka ir teisingumas rinkėjai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.