Renovacija vyriausybėms nuolat kaišiojo pagalius į ratus

Vyriausybei pasiūlius žmonėms patrauklesnius gyvenamųjų namų modernizavimo ir finansavimo modelius, iš sąstingio pajudėjo ir daugiabučių namų renovacijos procesas, ir statybų verslas. Tuo įsitikinęs premjeras Algirdas Butkevičius.

Šį pavasarį pastoliai bus iškelti maždaug dar prie 600 renovuojamų daugiabučių namų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šį pavasarį pastoliai bus iškelti maždaug dar prie 600 renovuojamų daugiabučių namų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt

2014-04-22 12:03, atnaujinta 2018-02-14 12:39

„Ties renovacijos užduotimi suklupo ir nesėkmę patyrė ne viena buvusi Vyriausybė“, – antradienį Lietuvos parlamentui teikdamas metinę Vyriausybės ataskaitą pažymėjo Premjeras.

Ministrų kabinetui vadovaujantis A. Butkevičius teigė, kad su renovacijos iššūkiu susidorojusi XVI Vyriausybė netrukus pradės ir iš esmės atnaujintą Viešųjų pastatų renovacijos programą.

„Renovacijos banga iš sąstingio išjudino statybų verslą, išsiveržusį į lyderių gretas. Per praėjusius metus statybos darbų atlikta 11,3 proc. daugiau nei 2012 metais. Per vienerius metus namų buvo atnaujinta daugiau negu per dešimtmetį. Šiuo metu yra suderinta apie 1500 daugiabučių investicinių projektų, iš kurių 850 jau turi bankų sutikimus gauti paskolas, o 370-yje vyksta renovavimo darbai. Šį pavasarį pastoliai bus iškelti maždaug dar prie 600 namų“, – situaciją apžvelgė Vyriausybės vadovas.

Remdamasis finansų ekspertų vertinimais, A. Butkevičius sakė, kad šiemet ir kitąmet renovacijos darbai Lietuvos BVP augimą kilstels po maždaug 0,3 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.