Kamštelių ir plastiko plėvelės gamintoja augina sparnus

„Danske Bank“ suteikė 19 mln. litų finansavimą „Retal“ grupės įmonėms. Lėšas jos skirs įrangai atnaujinti ir gamybos pajėgumams stiprinti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2014, 3:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:23 PM

„Danske Bank A/S“ Lietuvos filialas ir didžiausia PET ruošinių gamintoja Rytų Europoje „Retal Europe“ bei jos antrinė įmonė „Retal Baltic“ pasirašė 19 mln. litų šešerių metų trukmės kredito sutartį. Planuodamos plėtrą bei siekdamos toliau stiprinti savo konkurencingumą užsienio rinkose, bendrovės finansuojamas lėšas ketina panaudoti įrangos atnaujinimui bei gamybinių pajėgumų stiprinimui.

„Suteikdami finansavimą vienai sėkmingiausių šalyje eksportuojančių įmonių, tikime, jog „Retal“ įmonių grupė išlaikys dinamiškus plėtros tempus ir ateityje“, – sako Dinas Petrikas, „Danske Bank“ Verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

Į daugiau kaip 20 Europos šalių produkciją eksportuojanti „Retal Europe“ 12,5 mln. litų ketina skirti įrangos atnaujinimui. Tai leis bendrovei pasiekti dar didesnį veiklos efektyvumą, o PET produkciją gaminti pagal naujausius kokybės standartus. Plastiko plėvelę maisto produktams ir butelių kamštelius gaminanti „Retal Baltic“ 6,5 mln. litų skirs gamybos pajėgumų didinimui. Bendrovė planuoja išlaikyti plėtros tempus ir, siekdama patenkinti augančių užsakymų poreikį užsienio rinkose, toliau investuoja į gamybą.

„Jau ne vienerius metus išlaikome stabilius plėtros tempus – šiemet taip pat matome dideles augimo galimybes užsienio rinkose. „Danske Bank“ suteiktas finansavimas leis ir šiemet tęsti aktyvią plėtrą, nuolatos atnaujinti gaminamos produkcijos asortimentą bei įgyvendinti aukščiausius kokybės standartus“, – sako Linas Obuolevičius, „Retal“ grupės Europos regiono finansų direktorius.

Šiemet „Retal Europe“ numato įgyvendinti 13, o „Retal Baltic“ – 9 investicinius projektus.

Bendrovė „Retal Europe“ – sparčiai besiplečianti Lietuvos plastiko ruošinių gamybos (PET) ir platinimo bendrovė. Apie 34 proc. pagaminamos produkcijos parduodama Vokietijoje ir Danijoje, penktadalis – Baltijos šalyse, 17 proc. – Skandinavijoje, 13 proc. – Vakarų ir Centrinėje Europoje, apie 15 proc. – Lenkijoje. Daugiau kaip 65 proc. „Retal Europe“ produkcijos užsakovų yra tarptautinių prekių ženklų alaus, vaisvandenių ir aliejaus gamintojai.

Pranešimo žiniasklaidai versiją su nuotrauka ir kitų naujienų archyvu rasite nukopijavę nuorodą į savo naršyklę: https://pranesimai.novamedia.lt/index.php?view&simulate=1&id=1144 „Nova media“ užtikrina nuorodos saugumą. Nuoroda veda į „Nova media“ el. pranešimų sistemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.