Suvienodinti europiečių algas R.Paksui vargu ar pavyks

Finansų ministras Rimantas Šadžius skeptiškai įvertino partijos "Tvarka ir teisingumas" siūlymą pasirašyti susitarimą dėl Europos Sąjungos (ES) šalių lygių minimalių pajamų.

R.Šadžiaus nuomone, ES šalys pernelyg skirtingos, kad būtų galima nustatyti vienodas algas.
R.Šadžiaus nuomone, ES šalys pernelyg skirtingos, kad būtų galima nustatyti vienodas algas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 24, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:17 PM

„Turėčiau labai rimtų abejonių, ar tai yra realu. Suvienodinti šitų standartų visose ES valstybėse paprasčiausiai nepavyks dėl to, kad mes, 28 valstybės, esame pakankamai skirtingos – skirtingos ekonominiu požiūriu.

Skiriasi darbo našumas, atlyginimų ir kainų lygis, beje, taip pat. Dėl to toks unifikavimas artimiausiu metu man neatrodo realus“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė R. Šadžius.

Antradienį Europos Parlamento narys Rolandas Paksas pranešė, kad valdančioji koalicija svarsto „tvarkiečių“ siūlymą Europos Parlamento rinkimuose dalyvaujančioms Lietuvos partijoms pasirašyti politinį susitarimą dėl vienodų lygių minimalių pajamų ES šalyse.

„Sieksime, kad ES atsirastų toks kriterijus, kaip vienodos lygios minimalios pajamos, kad galėtume sustabdyti emigraciją, kad žmogus galėtų oriai pragyventi ne tik Vokietijoje, bet ir Lietuvoje“, – šią iniciatyvą komentavo R. Paksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.