Tarptautinis valiutos fondas: Rusija nugrimzdo į recesiją

Rusija jau nugrimzdo į

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 30, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:44 AM

Dėl kilusios geopolitinės krizės kaimyninėje Ukrainoje Rusijos ekonomikos plėtra 2014-aisiais turėtų smukti iki 0,2 proc., mano TVF. Ankstesnėmis ekspertų prognozėmis, šiais metais ūkio augimas sudarys 1,3 proc.

„Dabartinės prognozės priklauso nuo to, kaip kis susidariusi geopolitinė įtampa. Besitęsiantis konfliktas gali lemti papildomas sankcijas ir sugadinti pasitikėjimą Rusija, o šis, savo ruožtu, galėtų dar labiau sumažinti investicijas ir ekonomikos augimą“, - nurodoma TVF pareiškime.

TVF pritarė Rusijos centrinio banko praėjusią savaitę išreikštiems ketinimams antrą kartą per du pastaruosius mėnesius didinti bazines palūkanų normas. Taip pat tarptautinė organizacija teigia, kad artimiausioje ateityje šaliai būtina nustatyti griežtesnes monetarinės politikos pozicijas ir taip sutvirtinti infliacijos lygio prognozes. Anot TVF pareigūnų, 2014 metais infliacijos lygis iš viso sieks 6 proc., t.y. viršys planinį centrinio banko 5 proc. vidurkį.

Kalbėdamas apie Vakarų sankcijas Rusijai, A. Spilimbergas teigia, kad ekonominį tokių priemonių poveikį atskiriems Rusijos pareigūnams bei įmonėms yra sunku įvertinti. Pareigūnas pridūrė, kad dėl sankcijų kylantys nuogąstavimai ir baimės padarys Rusijai daugiau žalos nei pačios sankcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.