„McDonald's“ atleido vadžias: GMO bus ir Vilniuje

Sveiki atvykę į genetiškai modifikuoto maisto restoraną. „McDonald's“ jau nebeslepia, kad savo patiekaluose naudos vištieną, kuriai pagaminti paskersti broileriai lesė genetiškai modifikuotas sojas.

"McDonald's" nusprendė, kad GMO šio koncerno patiekalų gerbėjams - pats tas.<br>AP nuotr.
"McDonald's" nusprendė, kad GMO šio koncerno patiekalų gerbėjams - pats tas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2014, 12:24 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:30 AM

Anksčiau Europoje įsikūrusiose „McDonald's“ užeigose, skirtingai nei JAV, buvo vengiama genetiškai modifikuotų produktų. Tačiau laikai keičiasi – koncerno atstovai Vokietijos leidiniui „Der Spiegel“ patvirtino, kad nuo antrojo šių metų ketvirčio vištieną tiekiantys ūkiai jau gali lesinti savo augintinius lesalais iš genetiškai modifikuotos sojos.

Priežastis labai paprasta: paprastų lesalų nebėra tiek, kad būtų galima su jais užauginti tiek viščiukų, kiek reikia šioms užkandinėms.

Greitojo maisto kompanija dievagojasi, kad produktų kokybė ir saugumas nenukentės. Anot koncerno atstovų, Pasaulio sveikatos organizacija neseniai nustatė, kad genetiškai pakeistas pašaras neturi jokios įtakos mėsos, pieno ar kiaušinių patikimumui ir kokybei.

Dėl to „McDonald's“ nuo antrojo šių metų ketvirčio atšaukė tiekėjams galiojusį reikalavimą nenaudoti GMO.

„Jiems svarbi tik kaina. Nors dauguma žmonių nenori matyti savo maiste jokių GMO pėdsakų“, – tokį JAV koncerno elgesį kritikavo „Greenpeace“ atstovė Stephanie Towe-Rimkeit. Šios organizacijos paskaičiavimais, naudojant su GMO užaugintą vištieną, „čikenburgeriu“ vadinamas sumuštinis atpigs mažiau nei vienu euro centu.

Tačiau kai jų parduodama šimtai milijonų, sumos jau susidaro nemenkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.