Vilniečiams - liūdna vandens tiekėjų naujiena

Nuo gegužės sostinėje ir aplinkiniuose rajonuose, kuriuos aptarnauja bendrovė "Vilniaus vandenys", smarkiai pabrango geriamasis vanduo. Viena kubinis metras vandens daugiabučių gyventojams brangsta iki 5,88 lito (su PVM), individualių namų savininkams - iki 5,33 lito (su PVM).

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 1, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:28 AM

Dėl prailgintos metrologinės patikros mažėja vandens pardavimo kaina. Jei apskaitos prietaisas priklauso vartotojui, kas mėnesį mokama pardavimo kaina bus 1,81 Lt (be PVM), jei apskaitos prietaisas yra vandens tiekėjo - 2,70 Lt (be PVM).

Abonentams (pavyzdžiui, įmonėms) kaina kyla nuo 4,26 iki 5,66 lito, o abonentams, perkantiems šaltą vandenį patalpų šildymui ir karštam vandeniui ruošti, - nuo 4,26 iki 5,28 lito įskaičius PVM.

Minėtos geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo kainos galios nuo 2014 m. gegužės 1 d. iki 2015 m. gruodžio 31 d.

Kaip jau skelbta, naujas kainas vienašališkai nustatė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK). Sprendimas priimtas po to, kai Vilniaus miesto, Vilniaus rajono ir Šalčininkų rajono savivaldybių tarybos nepriėmė sprendimų dėl įmonės "Vilniaus vandenys" teikiamų paslaugų kainų.

Todėl VKEKK konstatavo, kad nepriimant sprendimo ir paliekant galioti senąsias paslaugų kainas pažeidžiamos Geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo įstatymo nuostatos, numatančios, kad paslaugų kainos turi padengti vandens tiekėjo patiriamas būtinąsias geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų teikimo bei kitas su šia veikla susijusias sąnaudas.

Bendrovė "Vilniaus vandenys" aptarnauja Vilniaus miesto, Vilniaus, Šalčininkų ir Švenčionių rajonų gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.