„AstraZeneca“ atmeta milijardinį „Pfizer“ pasiūlymą

JAV vaistų gamintoja „Pfizer Inc“ penktadienį padidino savo pasiūlymą išpirkti Didžiosios Britanijos „AstraZeneca Plc“ akcijas iki 106 mlrd. JAV dolerių, tačiau britų įmonė nedelsdama jį atmetė, o tai leistų sukurti didžiausią pasaulyje farmacijos bendrovę. Apie tai praneša „Reuters“.

Sektoriaus analitikai teigia, kad dabar „Pfizer“ su bendrovės perėmimo planu kreipsis tiesiai į „AstraZeneca“ akcininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sektoriaus analitikai teigia, kad dabar „Pfizer“ su bendrovės perėmimo planu kreipsis tiesiai į „AstraZeneca“ akcininkus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 2, 2014, 4:33 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:39 AM

„AstraZeneca“ valdyba teigia, kad pasiūlius tokią sumą bendrovė „įvertinama nepakankamai“, todėl sutartis pasirašyta nebus. Sektoriaus analitikai teigia, kad dabar „Pfizer“ su bendrovės perėmimo planu kreipsis tiesiai į „AstraZeneca“ akcininkus.

Ankstesnis JAV grupės pasiūlymas, kurio vertė siekė 99,14 mlrd. JAV dolerių, buvo gerokai mažesnis, todėl kai kurie investuotojai bei analitikai tikėjosi, kad naujasis pasiūlymas valdybai pasirodytų svarus ir pareigūnai susėstų prie derybų stalo. Tačiau toks spartus pasiūlymo atmetimas gali priversti „Pfizer“ ateityje aplenkti valdybą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.