„Samsung“ teks sumokėti 119,6 mln. dolerių kompensaciją „Apple“

JAV teismas nurodė „Samsung“

Apkaltinusi „Samsung“ pažeidus penkis jų patentus, bendrovė „Apple“ siekė prisiteisti 2,2 mlrd. JAV dolerių.<br>AP nuotr.
Apkaltinusi „Samsung“ pažeidus penkis jų patentus, bendrovė „Apple“ siekė prisiteisti 2,2 mlrd. JAV dolerių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 3, 2014, 12:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:13 AM

Per mėnesius užsitęsusį teismo procesą „Apple“ apkaltino „Samsung“ pažeidus patentus, susijusius su išmaniaisiais telefonais.

Teismas taip pat nusprendė, kad „Apple“ pažeidė „Samsung“ patentus ir priteisė sumokėti 158 tūkst. JAV dolerių kompensaciją atlyginti žalą.

Apkaltinusi „Samsung“ pažeidus penkis jų patentus, bendrovė „Apple“ siekė prisiteisti 2,2 mlrd. JAV dolerių. Tuo tarpu „Samsung“ neigė kaltinimus ir reikalavo 6 mln. dolerių kompensacijos už pažeistus du šios kompanijos išmaniųjų telefonų patentus, susijusius su videokameros naudojimu ir vaizdo perdavimu.

„Nors teismo priteista suma yra gana didelė vertinant pagal įprastus standartus, sunku ją vadinti „Apple“ pergale. Tai mažiau nei 10 proc. „Apple“ reikalaujamos sumos ir tikriausiai nedaug pranoks tą sumą, kurią „Apple“ išleido bylinėjimuisi šioje byloje,“ - teigė Santa Klaros universiteto teisės profesorius Brianas Love'as.

Teisinė kova tarp išmaniųjų technologijų milžinų „Apple“ ir „Samsung“ dėl patentų vyksta daugelyje šalių ir tęsiasi daug metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.