Nori apšviestos gatvės – susimokėk

Sužinoję, kad mieste bus sumontuoti nauji LED šviestuvai, sostinės A.Gustaičio gatvės gyventojai paprašė bent kelių žibintų ir prie jų namų, bet iš savivaldybės sulaukė atsakymo – mokėkite pusę sumos. 

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2014-05-03 06:00, atnaujinta 2018-02-14 09:17

Prie Tarptautinio Vilniaus oro uosto prisišliejusioje A.Gustaičio gatvėje naktį tamsu nors į akį durk. Tačiau taupių ir modernių LED šviestuvų, kurie bus montuojami visame mieste, šioje gatvėje gyvenantys vilniečiai nesulauks.

„Valdžia mus visai pamiršo. Pro prekybos centrą „Ikea“ tiesė Vikingų gatvę, sudaužė mūsų gatvėje asfaltą. Patys savo jėgomis A.Gustaičio gatvę suremontavome, išlyginome duobes prie namų. O šiemet, kai oro uosto teritoriją aptvėrė tvora, vėl mūsų paklotą asfaltą sugadino.

Bet baisiausia ne tai. Netoli čigonų taboras, šmirinėja narkomanai, o mūsų gatvėje iki šiol nėra apšvietimo. O iš savivaldybės sulaukėme tokio atsakymo – špygą jūs gausite“, – piktinosi A.Gustaičio gatvėje gyvenantis Andžejus Stefanovičius.

Anot jo, besileidžiančių lėktuvų keleivius turėtų stebinti prie pat oro uosto esantis tamsus rajonas. Jo gyventojai į savivaldybę kreipėsi prašydami įrengti apšvietimą dėl to, kad jau pasitaikė įsilaužimų į namus.

„Policija tikrai daug daro gaudydama narkomanus. Bet vien reidai nepadės. Sutemus baisu grįžti namo, o savivaldybei į tai nusispjauti“, – širdo A.Stefanovičiaus kaimynė Jekaterina.

Jos žodžiais, sumontuoti kelis žibintus neilgoje A.Gustaičio gatvėje daug nekainuotų. Juo labiau kad Vilniuje pradėtas dvejus metus vyksiantis gatvių apšvietimo modernizavimas.

Tačiau savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vadovas Tomas Kamaitis nuvylė A.Gustaičio gatvės gyventojus.

Valdininko žodžiais, siekiant įrengti gatvės apšvietimo elektros tinklus, būtina parengti techninį projektą.

Tam vilniečiai gali pasinaudoti specialia programa, bet jie privalo finansuoti 50 procentų įrengimo darbų. Parengus techninį projektą, laukia konkursas darbų rangovui išrinkti.

Įvykus konkursui, sudaroma trišalė sutartis su rangovu, savivaldybe ir fiziniu ar juridiniu asmeniu.

„Perskaitę raštą supratome, kad apšvietimo A.Gustaičio gatvėje nebus“, – atsiduso A.Stefanovičius.

A.Gustaičio gatvės gyventojai į savivaldybę kreipėsi išgirdę, kad šią savaitę valdžia pasirašė sutartį su Italijos bendrove „Gemmo“, pagal kurią Vilniuje per dvejus metus bus modernizuotas gatvių apšvietimas.

Savivaldybė gyrėsi, kad pažangi technologija kasmet leis sutaupyti beveik 7 mln. litų už elektros energiją.

Šviestuvai Vilniuje pastarąjį kartą buvo atnaujinti 1997–2000 metais, o miesto gatvių apšvietimo įrenginių nusidėvėjimas viršija 89,5 proc.

44 000

Tiek šviestuvų yra Vilniaus gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.