Ukraina jau gavo 3 milijardus dolerių

Ukraina trečiadienį gavo pirmąją Tarptautinio valiutos fondo (TVF) paskolos dalį - per 3 mlrd. JAV dolerių. "Mes patvirtiname šią informaciją. Gauta daugiau nei 3 mlrd. dolerių paramos išmoka", - teigė Ukrainos premjero spaudos tarnybos atstovai, bet sumos nepatikslino.

Ukrainai jau pervesta pirma pagalbos paketo suma.<br>AP nuotr.
Ukrainai jau pervesta pirma pagalbos paketo suma.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 7, 2014, 12:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:38 AM

Kaip anksčiau pareiškė Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas, Ukraina taip pat tikisi gegužę gauti 1 mlrd. dolerių iš JAV ir vieną milijardą dolerių iš Europos Sąjungos.

Prajusią savaitę TVF patvirtino 17,01 mlrd. JAV dolerių pagalbos paketą Ukrainai.

Priimdamas pagalbą Kijevas įsipareigojo imtis kai kurių priemonių - mažinti biudžeto išlaidas, užtikrinti lankstesnį grivinos kursą, palaipsniui didinti dujų tarifus, įgyvendinti pensijų reformą.

Kreditas bus išmokėtas dalimis per dvejus metus. TVF vadovė Kristina Lagard (Christine Lagard) teigė, kad reguliariai bus vykdomi patikrinimai siekiant užtikrinti, kad Ukrainos vyriausybė vykdo savo įsipareigojimus.

Ukraina taip pat turėtų sulaukti 15 mlrd. JAV dolerių vertės paramos iš Pasaulio banko, Europos Sąjungos, Kanados ir Japonijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.