Latvijoje kiaulių marą aptiko rusai

Rusija, daugiau nei prieš tris mėnesius uždraudusi kiaulienos importą iš visos Europos Sąjungos,

Rusija papildomai apribojo latviškos kiaulienos importą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rusija papildomai apribojo latviškos kiaulienos importą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 8, 2014, 11:21 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:41 AM

Rusijos veterinarijos tarnyba „Rosselchoznadzor“ ketvirtadienį apribojo veislinių kiaulių, meitėlių spermos, kiaulienos, šernienos, termiškai neapdorotų medžioklės trofėjų, bet kokio pašaro, taip pat su kiaulininkyste susijusių naudotų įrengimų importą.

Pranešime rašoma, jog Rusija prisijungia prie Baltarusijos jau įvestų tokių pat apsaugos priemonių.

„Rosselchoznadzor“ paprašė Latvijos veterinarijos tarnybos informuoti apie klasikinio kiaulių maro padėtį – ligos židinius, viruso tipą, segančių ir jau nugaišusių ar sunaikintų gyvulių skaičių, taip pat apie priemones ligos plitimui sustabdyti.

Rusijos tarnybos duomenimis, maro atvejai nustatyti trijuose rytiniuose Latvijos rajonuose – Dagdos, Kraslavos, Zilupės.

Latvijos veterinarijos tarnybos duomenimis, paskutinį kartą klasikinio kiaulių maro atvejis šalyje užfiksuotas 2012 metų lapkritį. Pernai laboratorijoje tiriant sumedžiotus šernus, 46 atvejais rastas šio maro virusas, tačiau ligos atvejų nenustatyta.

Sausio pabaigoje Lietuvoje dviejuose šernuose aptikus afrikinį kiaulių marą, Rusija iš karto uždraudė kiaulienos importą iš visos Europos Sąjungos, o nuo balandžio 7 dienos nebeįsileidžia bet kokių gatavų mėsos produktų su kiauliena iš Lietuvos ir Lenkijos, kur afrikinis kiaulių maras rastas vasario viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.