Reklamos bendrovė įžvelgė Kauno valdžios klastą

Kaune kaista aistros dėl viešojo transporto stotelių stoginių koncesijos konkurso. Jame nedalyvavusi bendrovė „JCDecaux Lietuva“ kaltina miesto valdžią, esą laimėtojui suteikiamos lengvatos, kurios nebuvo numatytos konkurso sąlygose, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 8, 2014, 7:59 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:58 AM

Kauno taryba jau šiandien ketina pritarti sutarties projektui su konkursą laimėjusia bendrove „Reklamos arka“, kuri įsipareigoja 20 metų prižiūrėti mažiausiai 339 stogines.

Jos turėtų būti įrengtos iki šių metų pabaigos.

Aptiko pakeistų sąlygų

Mainais už tokią paslaugą miestui koncesininkas turės galimybę stotelėse rodyti reklamos iškabas. „Reklamos arka“ buvo vienintelė konkurso dalyvė.

Iki šiol beveik 100 stoginių prižiūrėjo bendrovė „Lagunta“, 200 stoginių – „JCDecaux Lietuva“.

Pastarajai miesto valdžia jokių pretenzijų neturėjo, tačiau Kauno savivaldybei priekaištus žėrė pati „JCDecaux Lietuva“ ir jos teisininkai.

Kauno tarybai teikiamame sutarties su „Reklamos arka“ projekte jie aptiko mažiausiai septynias koncesininkui palankias sąlygas, kurios esą nebuvo numatytos konkurso reikalavimuose.

Nori atleisti nuo rinkliavos?

„JCDecaux Lietuva“ reikalauja stabdyti šio klausimo svarstymą miesto taryboje ir sudaryti galimybę pagal sutarties projekte numatytas sąlygas pasiūlymus pateikti ir kitoms bendrovėms arba konkursą visai nutraukti.

Bendrovės atstovai pasiryžę kreiptis į teismą, jeigu šie reikalavimai nebus įvykdyti.

Bendrovės „JCDecaux Lietuva“ generalinės direktorės Žanetos Fomovos apskaičiavimais, Kaune būtų reikėję 4 mln. litų investicijų, kurios neatsipirktų nepakeitus konkurso sąlygų.

Tokia pozicija buvo išdėstyta miesto valdžiai ir priminta, kad pasikeitus reikalavimams bendrovę domintų veikla Kaune.

Sutarties projekte jau atsirado pakeitimų, o vienas reikšmingiausių – Kauno savivaldybės sutikimas atleisti „Reklamos arką“ nuo vietinės rinkliavos už išorinę reklamą. Tai esą iš esmės keičia veiklos sąlygas.

Meras nepalenkiamas

„Norint laimėti milijoną iš pradžių reikia bent nusipirkti loterijos bilietą“, – priekaištus atrėmė Kauno meras Andrius Kupčinskas. Jis stebėjosi, kad pretenzijas reiškia bendrovė, kuri net nedalyvavo konkurse.

Kauno meras tvirtino negalįs komentuoti atskirų pretenzijos punktų, bet neabejojo, kad savivaldybės darbo grupė nepadarė jokių klaidų ir konkurso sąlygos nebuvo pakeistos.

Maža to, A.Kupčinskas pareiškė, kad miesto valdžia jautė didelį spaudimą ir norą visą išorinę reklamą Kaune sutelkti vienose rankose.

„Verslas visada nori kuo daugiau paimti iš savivaldybės, bet kai kurių verslininkų apetitas yra nepakeliamas miesto biudžetui“, – piktinosi A.Kupčinskas.

Jis tvirtino nesibaiminantis, kad ši istorija gali atsidurti teisme, ir neketina klausimo išbraukti iš tarybos darbotvarkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio