Užstatas už pakuotes jau skinasi kelią

Didesnės negu 300 kvadratinių metrų ploto prekybos vietos nuo 2016 metų turės priimti tuščias

Nuo kitų metų pabaigos bambalius bus galima priduoti parduotuvėse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nuo kitų metų pabaigos bambalius bus galima priduoti parduotuvėse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 8, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:41 AM

Seimas ketvirtadienį priėmė atitinkamas Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pataisas: už balsavo 91 Seimo narys, o susilaikė 4 parlamentarai.

Vienkartinės pakuotės nebus priimamos ir už jas nebus kompensuojama, kai tokios taros negalima identifikuoti, ji ne visai ištuštinta arba nepažymėta specialiu ženklu. Mažesnės parduotuvės irgi galės priimti tuščias vienkartines pakuotes.

Imti užstatą už vienkartinę tarą Seimas įpareigojo visus gamintojus ar importuotojus, tiekiančius į Lietuvos rinką alų, alaus kokteilius, sidrą, kriaušių sidrą, alkoholinius kokteilius ir nealkoholinius gėrimus (gaiviuosius gėrimus, stalo vandenį, girą), natūralų mineralinį arba šaltinio, o taip pat fasuotą geriamąjį vandenį, sultis ir nektarą, supakuotus į pirminę vienkartinę stiklinę, plastikinę ar metalinę pakuotę didesnę nei 100 mililitrų, bet mažesnę nei 3 litrai.

Seimas taip pat nustatė, kad daugkartinės pakuotės turės būti pagamintos taip, kad įprastomis naudojimo sąlygomis būtų įmanoma jas transportuoti ir naudoti keletą kartų.

Daugkartinių pakuočių pardavėjai privalės priimti daugkartines pakuotes, už kurias nustatytas užstatas, tačiau šis reikalavimas nebus taikomas pakuočių pardavėjus, prekiaujančius smulkiose parduotuvėse, kurių bendrasis plotas neviršytų 90 kv. m (neskaitant kaimo parduotuvių), ir prekyvietėse, kioskuose, degalinėse, viešojo maitinimo įstaigose.

Tos prekybos vietos, kurioms bus taikoma išimtis, galės savo pasirinkimu dalyvauti užstato už daugkartines pakuotes sistemoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.