Vilniaus verslo uostą ketina perimti švedai

Švedijos kapitalo investicijų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 14, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:57 PM

Bendrovės pasirašė išankstinį susitarimą. „East Capital“ partneris ir vadovas Kęstutis Sasnauskas nurodė, preliminarios investicijos į akcinį kapitalą sieks 75,9 mln. litų (22 mln. eurų), o galutinis jų dydis paaiškės baigus sandorį – tikimasi, gegužės pabaigoje.

„Šis biurų kompleksas yra vienas moderniausių ir vienoje geriausių vietų Vilniuje. Atsigaunantis ūkio augimas Lietuvoje pastaruosius metus atgaivino nekilnojamojo turto rinką, ir A klasės biurų paklausa taip pat atsigauna.

Mes matome gerą galimybę toliau plėtoti Vilniaus verslo uosto potencialą ir pasiūlyti geriausios kokybės biurų patalpas bei paslaugas klientams“, –sakė K.Sasnauskas.

„Nekilnojamojo turto gamos“ vadovas Vytautas Banys, kuris taip yra restruktūrizuojamos statybų įmonės „Vėtrūna“ valdybos pirmininkas ir akcininkas, išsamiau nekomentavo derybų su Švedijos investuotojais.

„Kalbėjomės, kalbamės ir dar kalbėsim. Jie dar nieko neįsigijo, tik ketina įsigyti. O mes turime vieną iš motyvuotų sprendimų parduoti. Galbūt parduosime, galbūt ne. Matysime“, – sakė jis.

Sandoriu taip pat planuojama įsigyti žemės sklypą, kuriame ateityje planuojama pastatyti dar vieną biurų pastatą.

Vilniaus verslo uosto nuomojamas plotas yra 28,4 tūkst. kvadratinių metrų, o tarp nuomininkų yra bendrovės „Teo LT“,„Aviva“, „Kauno tiltai“, „City Service“, „DnB Nord“, „Nordea Finance“ ir kitos, taip pat Finansų ministerija.

Didžiausia „Nekilnojamojo turto gamos“ akcininkė yra V.Banio bei spausdinimo įmonių „Garsų pasaulis“ akcininko Adolfo Ginaičio kontroliuojama įmonė „NTG Holding“ – jai priklauso 51 proc. bendrovės akcijų. Dar 19 proc. įmonės akcijų V.Banys valdo tiesiogiai, A.Ginaitis kartu su Laurynu ir Vaiva Ginaičiais valdo dar 20 proc. akcijų, likę 10 proc. akcijų priklauso „Vėtrūnai“.

51 proc. „Nekilnojamojo turto gamos“ akcijų „NTG Holding“ 2012-ųjų liepą už neskelbiamą kainą įsigijo iš Didžiosios Britanijos fondo „Jubilee“ ir žlugusio „Snoro“ banko bendrai valdomos bendrovės „Snoras Investment Management“.

Biurų kompleksas Vilniaus verslo uostas buvo pastatytas 2008 metais. Investicijos į jį siekė 200 mln. litų, o žemės sklypą bendrovė gavo nemokamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.