Skolų išieškotojams reikia sunkesnės taisyklių kuprinės

Skolų išieškojimas Lietuvoje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 15, 2014, 5:38 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:51 PM

„Verslas, kuris, mano manymu, nėra pakankamai reglamentuotas. Įvertinus to verslo mastą ir nusiskundimus, atrodo, kad atėjo laikas tobulinti įstatymus, reglamentuojančius bendrovių, kurios išieško skolas, veiklą.

Arba tą funkciją laikyti labai svarbia valstybėje ir perduoti antstoliams, kurių veikla yra reglamentuota, nors nepasitenkinimo jais yra, bet šiokia tokia kontrolė taip pat yra“, - ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė J.Bernatonis.

Ministras siūlo nustatyti griežtesnes skolų išieškojimo įmonių veiklos taisykles: „Nėra pakankamai griežtos jų veiklos taisyklės“.

Seimo narys socialdemokratas Mindaugas Bastys aiškino, kad dabar skolų išieškojimo įmonės veikia drastiškai.

„Žinoma atvejų, kai žmogus jau yra atsiskaitęs, ir vis tiek iš jo reikalaujama, kad jis ne tik atsiskaitytų, bet ir bendrovei dar būtų padengtos ir išieškojimo sąnaudos.

Yra netgi tokie skaičiai – 17 litų asmuo yra skolingas, jis jau yra atsiskaitęs, net ir pamiršęs, kad yra atsiskaitęs, o  kompanija dar siunčia raštus ir prašo, kad dėl 17 litų, būk geras, atsiskaityk ir dar plius 30 litų padenk jų išieškojimo sąnaudas“, - piktinosi parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.