CŽV prekybos knyga: kas kuo prekiauja?

Ant naftos adatos sėdi ne tik Rusija, bet ir didžioji pasaulio dalis. Tai akivaizdu žvelgiant į Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) pateiktus faktus, pagal kuriuos „Business Insider“ parengė iliustratyvų žemėlapį. CŽV knygoje „Pasaulinė faktų knyga“, remiantis 2013 m. duomenimis, svarbiausiai kiekvienos šalies eksporto sričiai skiriama po atitinkamą straipsnį. CŽV duomenys patrauklūs tuo, kad juose atskleidžiami ne tik oficialūs eksporto, bet ir šešėlinių srautų duomenys. Tarkim, akivaizdu, kad karų suniokiota Afganistano ekonomika pasauliui negali nieko pasiūlyti, išskyrus opijų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 11:49 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:55 PM

Europa daugiausia uždirba iš gamybinės įrangos ir transporto priemonių prekybos. Ne išimtis ir Lietuva. Pagrindinis jos eksporto „arkliukas“ – mineraliniai produktai, mašinos ir įrengimai, chemikalai, tekstilė, maisto produktai, plastikas.

Afrika, šalia naftos ir dujų, eksportuoja auksą, deimantus, platiną, Kinija ir JAV – drabužius ir avalynę. O, tarkim, Australijai priklausanti Norfolko sala, kurioje gyvena šiek tiek daugiau 2 tūkst. gyventojų ir  Ramiojo vandenyno pietuose esantis Tokelau salynas, kuriame gyventojų yra dar mažiau, tenkinasi tik pašto ženklų eksportu. Vienok didžioji pasaulio dalis gyvena iš prekybos savo šalių ištekliais.

Žemėlapį galite rasti čia:

Lietuva – mineraliniai produktai, mašinos ir įrengimai, chemikalai, tekstilė, maisto produktai, plastikas.

Latvija – maisto produktai, mediena ir medienos gaminiai, metalai, mašinos ir įrengimai, tekstilė.

Estija – mašinos ir elektros įrenginiai , medienos ir medienos gaminių, metalai, baldų, transporto priemonės ir dalys, maisto produktai ir gėrimai, tekstilė, plastikas.

Lenkija – mašinos ir transporto įranga, tarpinės pagamintos prekės, įvairūs pramonės gaminiai, maisto produktai ir galvijai.

Rusija – nafta ir naftos produktai, gamtinės dujos, metalai, mediena ir medienos gaminiai, cheminės medžiagos ir karinės pramonės gaminiai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.