Kodėl meistras aplenkia didžiuosius prekybos centrus?

Statybų ir remonto darbų sezonas – pačiame įkarštyje. Specializuoti prekybos tinklai verčiasi per galvą, siūlydami įvairias nuolaidas ir akcijas. Tuo tarpu patyrę meistrai sako, kad ant prekybininkų kabliuko dažniausiai pakliūva tik mėgėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2014, 4:54 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:28 PM

„Dėl ankstesnio sezono šiais metais anksčiau prasidėjo statybų, lauko apdailos, sodo-daržo darbai, – pastebi prekybos centro „Ermitažas“ rinkodaros vadovė Asta Petrušienė.- Šiais metais orai atšilo kovo mėnesį, kai praėjusiais metais per Šv. Velykas turėjome sniego ir pavasario sulaukėme tik gegužės mėnesį. Stebime atsigaunančią statybų rinką, tačiau ar tai tęsis ilgai – spręsti anksti.

Pasak jos, išaugusi apdailos prekių paklausa rodo, kad žmonės įsirenginėja, remontuojasi ir anksčiau įsigytą būstą. Pirkėjams pasiūlėme didesnį jų pasirinkimą, atsivežėme naujų parketlenčių, plytelių, santechnikos kolekcijų”,- teigė ji.

„Ermitažas“ pirkėjus vilioja ir mėnesius trunkančiais išpardavimais, ir specializuotais renginiais. Tarkim, šį savaitgalį organizuojamos Meistrų dienos. Dažymo, impregnavimo ir kitus patarimus lydės 25-30 proc. nuolaidos.

Neatsilieka ir „Senukai“. Kiekvieną trečiadienį daugumai prekių taikoma 30 proc. nuolaida.

„Šią akciją organizuojame jau kelerius metus iš eilės ir matome, jog akcija vis dar išlieka populiari, nes suteikia galimybę pirkėjams reikiamų prekių įsigyti pigiau.

Ši tendencija nesikeičia jau kelerius metus neatsižvelgiant nei į sezoniškumą, nei į nekilnojamojo turto pirkimo aktyvumą. Akcijos populiarumas tik  dar kartą įrodo, jog žmonės pirkinius planuoja – įvertina kainas, kokybę ir, priėmę sprendimą įsigyti, perka pigiau akcijų metu“,- teigė „Senukų prekybos centro“ komunikacijos projektų vadovė Laima Petraitytė.

Su nuolaida, bet – nepigiau

Butus, namus remontuojantis ir įrenginėjantis Vidas (redakcijai pavardė yra žinoma), klientų pakrikštytas Jurgeliu meistreliu, pats perka statybines medžiagas, remontui reikalingą įrangą, darbo priemones. Todėl jei ne kas dieną, tai kas savaitę keliauja į remonto, statybinėmis medžiagomis prekiaujančias parduotuves.

Nemažą patirtį turintis meistras gerai žino, kurioje parduotuvėje vienas ar kitas daiktas yra ir kokybiškas, ir protingos kainos, kuriame – tik pigus. Užsakovai jį vertina už svarbiausius dalykus, kurių paprastai iš tokių žmonių ir tikimasi – kokybiškai ir neišlaidaujant atliktus darbus.

„Labai retai naudojuosi siūlomomis nuolaidomis. Dažniausiai tik tuo atveju, jei to pageidauja užsakovas. Jei man sako: „Tą ir tą prekę pirk „Senukuose“ ar „Ermitaže“, tą ir darau.

Nors mano ir profesijos brolių nuomone, didieji prekybos centrai turi gerokai pasistengti. Ne kartą susidūriau, kad ten su 30 proc. nuolaida parduodama prekė yra brangesnė nei pas mažesnius konkurentus be nuolaidos. Paprastai tokias pačias prekes pigiau perku kitose parduotuvėse“, - dėstė meistras.

Neaišku kur ir kas gamino

Jo nuomone, ant nuolaidų kabliuko dažniausia pakliūva mėgėjai. Ypač skeptiškai jis atsiliepia apie dar vieną palyginti populiarų ir didelį statybinių prekių prekybos tinklą, kuris, pasak pašnekovo, skirtas tiems, kas ieško pigių prekių ir nieko nenusimano.

„Profesionalai vengia šio prekybos centro. Čia galima užtikti tokių prekių, kurių gamintojai arba nelabai girdėti, arba iš viso neaiškūs. Todėl naivu tikėtis kokybės, - pasakoja Vidas. -  Dalyvavau mokymuose, kuriuose kolegos pateikė pavyzdį apie ten pirktus vamzdžius. Jie visiškai neatitiko standartų, temperatūros reikalavimų. Jiems sprogus, nebūtų kam pareikšti pretenzijų, nes neaišku, kas juos pagamino“.

Vidas prisiminė ir kitą atvejį, kai tame pačiame prekybos centre pirko vonią: „Ji buvo specifinė, su įmontuojamu kranu. Šis buvo brokuotas, todėl teko apie 4 mėnesius laukti, kol jį pakeis. Pasakykit, kuriam klientui tai patiktų?“.

Vidas kaip velnias kryžiaus vengia kiniškos produkcijos. Pasak jo, profesionalo rankose Kinijoje gaminti įrankiai dažniausiai neatlaiko ir dienos. Meistras vertina vokišką gipso kartoną, amerikietiškus, daniškus, norvegiškus dažus, lietuviškus grąžtus, gruntą.

„Neprofesionalams iš viso siūlyčiau į statybinių medžiagų parduotuves važiuoti su specialistu. Ten dirbantys konsultantai arba nelabai ką išmano, arba mėgina iškišti savo prekę“, - pataria lrytas.lt kalbintas meistras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.