Du zuikiai vienu šūviu: kaip pailsėti ir sutaupyti?

Dažnai pagauti atostogų nuotaikos ir azarto, jaučiamės lyg vaikai saldumynų parduotuvėje – norisi viską išbandyti, paragauti, pamatyti. Todėl neretas iš atostogų grįžtame su ištuštėjusia pinigine ir prabudusia sąžine – ir vėl išleidome per daug. Kaip išleisti mažiau, netaupant kelionės įspūdžių sąskaita?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2014, 12:17 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:45 AM

Pataria kelionių organizatoriaus „Novaturo“ rinkodaros vadovė Ieva Dorelaitienė.

Pagrindinis patarimas – įsigykite kelionę iš anksto. Taip galėsite sutaupyti iki 50 proc. kelionės kainos. Be to, galėsite rinktis iš didžiausios kelionių, datos, viešbučių tipų, maršrutų pasiūlos. Bene labiausiai paplitęs mitas, jog pigiau galima įsigyti tik paskutinės minutės keliones, tačiau poilsiautojai pamažu įprato atostogomis pasirūpinti iš anksto ir taip sutaupyti.

Jeigu planuojate dažniau vykti į ekskursijas nei būti viešbutyje, pasirinkite maitinimo tipą „pusryčiai ir vakarienė“. Taip sumokėsite mažiau, o jūsų laisvo laiko nevaržys pietų grafikas.

Jeigu pasirinkote maitinimo tipą „viskas įskaičiuota“, nebeišlaidaukite restoranuose ar maisto prekių parduotuvėse. Verčiau jau papildoma ekskursija, nei persivalgymas per atostogas.

Iš anksto susidarykite norimų aplankyti objektų sąrašą. Ekskursijų galimybes galite aptarti per pirmąjį susitikimą su atstovu užsienyje. Jis pasiūlys geriausiai jūsų poreikius atitinkantį variantą, be to, taip išvengsite spontaniškų sprendimų. Ekskursijas užsisakyti galite ir kelionių agentūrose dar prieš išvykstant į kelionę. Dažnai perkant kelias ekskursijas iš karto galima gauti nuolaidų.

Į ekskursijas vykite su didesne žmonių grupe. Ekskursijos su grupe visuomet labiau apsimoka. Be to, grupę lydi patyręs gidas, kuris papasakos kur kas daugiau, nei pasakoja lankomų objektų iškabos.

Nepersistenkite pirkdami lauktuves. Visos giminės neapipirksite, o juk ir svarbiausia – kelionių įspūdžiai ir atostogas primenančios nuotraukos. Juk nedaug tekainuoja pasidaryti teminį vakarą su nuotraukų peržiūra ir įspūdžių aptarimu. Susirinkusiuosius pavaišinkite parsivežtais skanėstais ir tos šalies gėrimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.