„Omnitel“ atnaujino 90 proc. viso savo tinklo

Telekomunikacijų bendrovė

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:59 AM

Atnaujindama tinklą, „Omnitel“ diegia 3G technologiją visur, kur iki šiol veikė tik 2G ryšys. Užbaigus modernizacijos ir plėtros darbus, „Omnitel“ 3G tinklas padengs visą Lietuvos teritoriją ir savo aprėptimi prilygs 2G tinklui. Jau dabar „Omnitel“ 3G tinklas dengia 97,2 proc. šalies teritorijos.

Visose atnaujinamose 3G stotyse „Omnitel“ diegia HSPA+ technologiją, palaikančią net iki 42 Mbps interneto spartą.

„Omnitel“ technologijų padalinio vadovo Mindaugo Varanausko teigimu, „Omnitel“ 3G ryšiu gali naudotis iš esmės visi šalies gyventojai. „Norime užtikrinti jiems geriausią interneto kokybę ir stabilumą, todėl nuosekliai investuojame į veikiančios infrastruktūros tobulinimą, kartu padvigubindami 3G stočių talpą ir mobiliojo interneto greičius“, - sakė M. Varanauskas.

Plačiausiu „Omnitel“ 4G ryšiu šiuo metu gali naudotis daugiau kaip 40 proc. Lietuvos gyventojų. Tarp „Omnitel“ 4G miestų - visi šalies didmiesčiai, daugelis rajonų centrų, pramonės centrai, turistų ir poilsiautojų pamėgti miestai ir miesteliai, taip pat vietovės, kuriose „Omnitel“ 4G ryšys yra bene vienintelė galimybė naudotis sparčiuoju internetu.

Kiek anksčiau apie tai, kad baigė modernizuoti mobilųjį tinklą, pranešė telekomunikacijų bendrovė „Tele2“. Tinklo atnaujinimas vyko nuo 2012 m. balandžio. Per tą laiką bendrovė investavo daugiau nei 77 mln. litų.  

„Tele2“ atnaujino 870 bazinių tinklo stočių ir įrengė 150 naujų. Didžiausi Lietuvos miestai buvo sujungti nauju 10 Gbps magistraliniu ryšio tinklu, atnaujinta klientų duomenų bazių valdymo įranga.   

 „Tele2“ mobiliojo ryšio ir duomenų perdavimo tinklai tuo pat metu atnaujinti visose Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.