„Vilniaus vandenims“ biržos vartai neatsivers

Vilniaus miesto savivaldybės

Tarybai projektas pasiūlytas siekiant prekiauti įmonės akcijomis biržoje „NASDAQ OMX Vilnius“, o už gautas lėšas įmonė galėtų įsigyti naujų valymo įrenginių.<br>V.Balkūno nuotr.
Tarybai projektas pasiūlytas siekiant prekiauti įmonės akcijomis biržoje „NASDAQ OMX Vilnius“, o už gautas lėšas įmonė galėtų įsigyti naujų valymo įrenginių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 29, 2014, 10:19 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:02 AM

Tarybai projektas pasiūlytas siekiant prekiauti įmonės akcijomis biržoje „NASDAQ OMX Vilnius“, o už gautas lėšas įmonė galėtų įsigyti naujų valymo įrenginių.

„Smulkiųjų privačių akcininkų atėjimas per vertybinių popierių biržą leistų sumažinti politikų įtaką – tai yra skandinavų modelis“, – tarybos posėdyje sakė miesto meras Artūras Zuokas.

Tarybos narys Gediminas Rudžionis posėdyje teigė, kad privataus kapitalo atėjimas didins įkainius gyventojams, nes akcininkai norės didesnio pelno. Kitas tarybos narys Gediminas Švilpa teigė, kad „Vilniaus vandenų“ įtraukimas į biržos prekybos sąrašą gali pakenkti bendrovei ir sukurti tokią situaciją, kokia šiuo metu yra „Icor“ valdomame šilumos ūkyje.

„Mes turime visus svertus administruoti savo įmones, ypač tas, kurios teikia monopolines paslaugas. Ar nesusidursime su tokia pačia situacija, kokia yra šilumos ūkyje?“ – posėdyje klasė G.Švilpa.

Vilniaus miesto savivaldybei praėjusių metų pabaigoje priklausė 95,33 proc. „Vilniaus vandenų“ akcijų, likusios – Vilniaus, Švenčionių ir Šalčininkų rajonų savivaldybėms.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.