Atkurtas vandens kelias į Nidą: kelionė truks dvi valandas

Nuo šeštadienio pirmąkart

Kelionė greitaeigiu laivu į Nidą nebus pigi: bilietą perkant „Tiketa“ kasose ar internetu, kainuos 30 litų, o perkant laive kiek daugiau - 33 litus.<br>V.Balkūno nuotr.
Kelionė greitaeigiu laivu į Nidą nebus pigi: bilietą perkant „Tiketa“ kasose ar internetu, kainuos 30 litų, o perkant laive kiek daugiau - 33 litus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-05-29 15:26, atnaujinta 2018-02-13 09:44

Bendrovei „Smiltynės perkėla“ priklausantis laivas visą vasarą kursuos 2 kartus per dieną iš Danės upės, nuo krantinės šalia buvusio Senosios perkėlos Žvejų gatvėje. Kelionė iš Klaipėdos į Nidą su sustojimu Juodkrantėje truks apie 2 valandas.

„Seniai turėjome idėją pasiūlyti žmonėms alternatyvų - greitą ir patogų - susisiekimą su Juodkrante ir Nida vandens transportu. Džiaugiamės, kad pavyko atgaivinti istorinę Kuršių marių liniją, kuri buvo sustabdyta daugiau nei septyniasdešimt metų“, - sakė bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas.

Prieš šimtmetį ir tarp abiejų pasaulinių karų Klaipėdos krašto ir Rytprūsių žmonės buvo įpratę Neringos krantus pasiekti tik vandens transportu. Susisiekti su Kuršių nerija XX amžiaus pradžioje, kai kurortai Juodkrantė ir Nida išgyveno aukso amžių, poilsiautojams buvo siūloma tik vandens keliu. Garlaivis anksti ryte išplaukdavo į Klaipėdą iš Kranto (Cranz, dab. Zelenogradskas, Rusija) ir grįždavo vakare. Maršrutas veikė iki pat II-ojo pasaulinio karo. Laivai plaukdavo kasdien į Klaipėdą, pakeliui užsukdami į Rasytę, (dab. Rybačis, Kaliningrado sr.), Nidą, Preilą ir Juodkrantę.

Istorinį vandens kelią atgaivinusi „Smiltynės perkėla“ tikisi, kad ši paslauga paskatins daugiau žmonių palikti automobilius šiapus marių Klaipėdoje ir į Kuršių neriją keliauti vandens keliu.

D.Butvydas sako, kad šiemet greitaeigiu laivu „Smiltynė“ planuojama perkelti 16 tūkstančių keleivių.

Laive paruoštos 72 sėdimos vietos keleiviams ir iki 43 vietų dviračiams. Pagrindiniame laivo denyje įrengtas uždaras keleivių salonas su panoraminiais langais, taip pat atviras keleivių denis su apžvalgos aikštele. Laive veiks baras, tualetas. Už papildomą mokestį keleiviai galės naudotis audio gidu. Išsinuomojus ausines, bus galima klausytis senosios laivybos istorijų, pasakojimų apie uostą ir lankytinas vietas Klaipėdoje bei Kuršių nerijoje.

„Smiltynė“ - Olandijoje pagamintas laivas, kurio ilgis - 30,44 metrų, plotis - 7 metrai, aukštis - 6 metrai, svoris - 37 tonos, greitis - 25 mazgai (apie 46,25 per valandą).

Bilietus kelionei galima įsigyti „Tiketa“ kasose arba e. bilietus internetu www.tiketa.lt. Taip pat - laive „Smiltynė“, Senosios perkėlos kasose bei Klaipėdos, Palangos, Juodkrantės ir Nidos turizmo ir informacijos centruose.

Kelionė greitaeigiu laivu į vieną pusę, bilietą perkant „Tiketa“ kasose ar internetu, kainuos 30 litų, o perkant laive kiek daugiau - 33 litus. Visiems bilietams bus taikomas 2 litų „Tiketa“ paslaugos mokestis. Dviračiai gabenami - už simbolinį 1 cento mokestį. Pigiau bilietus įsigis keturių ir daugiau asmenų grupės, 7 iki 10 m. amžiaus vaikai, vyresni nei 70 metų žmonės, neįgalieji, asmenys, kuriems suteikta teisė naudotis transporto lengvatomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.