Privilioti darbuotojus į Kiniją trukdo oro užterštumas

Europos įmonių atstovai baiminasi - „geri laikai“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:48 AM

2014-ųjų verslo pasitikėjimo apklausos ataskaitoje, pateikiamoje Rolando Bergerio konsultacijų įmonės, teigiama, kad įmonės itin neigiamai nusiteikusios dėl antroje pagal dydį pasaulio ekonomikoje registruojamo nuosmukio.

„Plėtoti verslą šiuo metu ir taip sunku, o sąlygos vis dar sunkėja, - rašoma pranešime. - Tokia situacija daugelį verčia manyti, kad geri laikai baigėsi“.

„Žinoma, jeigu per pastaruosius 10-20 metų per metus šalyje registruotas 10-ties ar daugiau procentų BVP augimas ir dabar jis nukrito iki 7 proc., atrodys, kad verslą vykdyti tapo sunkiau“, - kalbėjo žiniasklaidai nevyriausybinės verslo organizacijos „European Chamber“ prezidentas Joergas Wuttke.

Apklausoje dalyvavo 552 Kinijoje veikiančios Europos įmonės. 68 proc. stambių įmonių, turinčių daugiau kaip 1 tūkst. darbuotojų, atstovai nurodo, kad verslo sąlygos per pastaruosius dvejus metus pablogėjo.

Bendrovės nurodo, kad labiausiai pritraukti talentingus specialistus į Kiniją trukdo oro užterštumas - šią priežastį pabrėžia 68 proc. respondentų. Savo ruožtu 64 proc. apklaustųjų teigia, kad sunkiausia įmonėje išlaikyti jau dirbančius gerus specialistus.

Blogėjanti bendra situacija verčia įmones ieškoti alternatyvų kitose šalyse - „daugiau kaip pusė Europos bendrovių nuolatos ieško galimybių investuoti ir veiklą vykdyti kitose Azijos valstybėse“, - rašome ataskaitoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.