Ruošiasi eurui - spausdina naujas etiketes

Rengdamasi euro įvedimui,

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:52 AM

Šių metų liepą ES Tarybai priėmus galutinį sprendimą dėl euro įvedimo Lietuvoje, kainą etiketėse nurodyti dviem valiutomis šalies įstatymai prekybininkus įpareigotų nuo rugpjūčio pabaigos. „Maxima LT“ tam rengtis pradeda iš anksto.

„Siekdami, kad kainų etikečių keitimo procesas mūsų parduotuvėse vyktų kuo sklandžiau, o pirkėjai palaipsniui priprastų prie naujos valiutos ir patys įsitikintų, kad tiek prieš euro įvedimą, tiek jį įvedus kainos bus konvertuojamos sąžiningai ir teisingai, priėmėme sprendimą kainų etiketes pradėti keisti jau kitą mėnesį“, - sako MAXIMA LT, UAB Generalinis direktorius Arūnas Zimnickas.

Kainų etiketės prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse euro įvedimo laikotarpiu bus keičiamos trimis etapais. Pirmosios etiketės, kuriose kaina bus nurodyta jau dviem valiutomis - litais ir eurais - tinklo parduotuvėse pasirodys birželio pabaigoje. Reklaminėje prekybos tinklo „Maxima“ medžiagoje kainos dviem valiutomis bus pradėtos nurodyti nuo liepos. Iš viso per tris etikečių keitimo etapus bus pakeista apie 15 mln. etikečių.

Pasak įmonės vadovo, ruošiantis euro įvedimui, bus atsižvelgta ir į silpnaregių poreikius. Vadovaujantis Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos atstovų tinklui pateiktomis rekomendacijomis, kainos etiketėse bus spausdinamos aiškesniu šriftu nei iki šiol - tad bus ir lengviau pastebimos, paprasčiau įskaitomos ir nesukels nepatogumų ne tik specialiųjų poreikių, bet ir visiems tinklo klientams.

Vien tik į kainų etikečių keitimą planuojamos „Maxima LT“ investicijos sieks 200 tūkst. litų.

Ruošdamasi euro įvedimui Lietuvoje, bendrovė „Maxima LT“ jau yra parengusi ir įgyvendina kitose Baltijos šalyse taikytą ir pasiteisinusį euro integracijos planą, kuris apima įmonės veiksmus keliomis kryptimis: užtikrinant aiškias kainų etiketes, skaidrias, sąžiningai perskaičiuotas kainas, apmokant tinklo darbuotojus, kurie tiesiogiai dirbs su naująja valiuta ir bendraus su klientais, pritaikant naujajai valiutai parduotuvėse esančia IT sistemų įrangą ir kt.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 230 „Maxima“ parduotuvių. Kasdien jose apsilanko apie 550 tūkstančių klientų. Visose „Maxima“ parduotuvėse Lietuvoje ir įmonės administracijoje dirba daugiau kaip 16 tūkstančių darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.