Įteiktas verslininkų Partnerystės lyderio 2013 apdovanojimas

Kadenciją baigiantis Europos Parlamento narys, prof. Vytautas Landsbergis buvo apdovanotas garbingu verslininkų apdovanojimu – jam buvo įteikta Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) „Partnerystės lyderio 2013” statulėlė.

Renginio akimirkos.
Renginio akimirkos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 30, 2014, 1:33 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:59 AM

Šis Lietuvos verslo „Oskaras“ įsteigtas 2001 metais ir yra skiriamas už Lietuvos Respublikos valstybingumo įtvirtinimą, valstybinės politinės ir ekonominės galios stiprinimą, Lietuvos verslo interesų reprezentavimą užsienyje, valstybės institucijų ir verslo partnerystės skatinimą. Garbingas apdovanojimas buvo įteiktas trim Lietuvos prezidentams (Algirdui Brazauskui, Valdui Adamkui bei Daliai Grybauskaitei), dviem Lietuvos ministrams pirmininkams (Algirdui Butkevičiui bei Gediminui Kirkilui) ir kitiems Lietuvos verslui nusipelniusiems asmenims.

Prof. Vytautas Landsbergiui apdovanojimas buvo įteiktas už darbą kuriant ir plėtojant Lietuvos valstybingumą.

Atsiimdamas apdovanojimą prof. Vytautas Landsbergis susirinkusiesiems priminė apie būtinybę likti vieningiems: „Verslo ir valdžios partnerystė – būtinybė kuriant mūsų šalies ateitį. Nueitas nelengvas kelias, kol tapome tuo, kuo esame dabar, kol tapome vakarietiška šalimi“.

Savo kalboje europarlamentaras sakė, kad Lietuvoje dar vis įprasta manyti, kad mokesčiai mokami „valdžiai“, politikas pareiškė, kad mokesčiai mokami dėl visų šalies žmonių gerovės.

LVK prezidentas Valdas Sutkus sakė, kad dvidešimtmetį švenčianti organizacija parodė pagarbą pirmajam šalies vadovui: „Apdovanojimas prof. Landsbergiui įrodo, kokie svarbūs buvo šio žmogaus darbai mūsų šaliai atkuriant nepriklausomybę, o vėliau ir tampant Europos Sąjungos nariais.

V.Landsbergis tiek dirbdamas Aukščiausios Tarybos – Atkuriamojo Seimo pirmininku, tiek ir būdamas kitose pareigose, visuomet stengėsi, kad Lietuva išliktų vakarietiška šalimi, o tai davė milžinišką naudą mūsų žmonėms“.

LVK apdovanojimuose dalyvavo žymūs Lietuvos politikai – premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, švietimo ministras Dainius Pavalkis, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė bei verslo elito atstovai.

Kreipdamasis į susirinkusiuosius, premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad didžiuojasi Lietuvoje kuriamu produkcijos ir teikiamų paslaugų potencialu, kuris leidžia vis aktyviau užkariauti naujas užsienio rinkas ir taip stiprinti šalies ekonomiką.

„Į Lietuvos verslo konfederaciją susivienijusios įmonės ir asociacijos yra stipri mūsų valstybės ekonominė jėga, sukurianti daugiau kaip penktadalį bendrojo vidaus produkto. Konfederacija tapo tuo magnetu, kuris traukia po pasaulį pasklidusius mūsų verslo, aukštųjų technologijų, mokslo atstovus atsigręžti į Tėvynę ir savo patirtimi bei žiniomis talkinti Lietuvai, prisidėti prie pažangios ekonomikos kūrimo“, – turėdamas galvoje konfederacijos iniciatyvą kasmet organizuoti Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą, kuris tampa naujų verslo idėjų šaltiniu, kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Renginyje taip pat vyko diskusija tema „Už Lietuvą Europoje – iššūkiai verslui“, kurioje dalyvavo premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, profesorius Vladas Bumelis, profesorius Vytautas Landsbergis, verslininkas Ilja Laurs, LVK prezidentas V. Sutkus, bei DELFI generalinis direktorius Darius Gudačiauskas.

Susirinkusieji kalbėjo apie vieną opiausių Lietuvos problemų – emigraciją, protų nutekėjimą ir reikalingas investicijas į žinių ekonomiką.

„Jeigu norime, kad kas nors augtų, turime koncentruoti dėmesį į tą sritį, kitaip rezultatų nebus, - kalbėjo D. Gudačiauskas. - Lietuvoje yra finansuojama kova su invazinėmis gyvūnų ir augalų rūšimis, tam skirti 6 mln. Lt, kurie beveik išnaudoti. Kodėl negali atsirasti fondai, skirti sugrąžinti išvažiavusiems iš Lietuvos?“

D.Gudačiauskas priminė, kad žmonės dažniausiai išvyksta į labiausiai socialiai išvystytas šalis, kuriuose jaučiasi saugūs bei gali tobulėti, tad į šias sritis Lietuvoje jis siūlė koncentruoti dėmesį – taip palaipsniui Lietuvoje rastųsi vis daugiau kūrybingų, inovatyvių žmonių, kurie galėtų čia kurti. V. Landsbergis taip pat pasisakė šia tema, sakydamas, jog didžiausia inovacija Lietuvoje yra kiekvienas kūdikis. Jis apgailestavo, jog gimstamumas Lietuvoje – nepakankamas.

„Mano slapta viltis yra sulaukti, kada gimimų Lietuvoje bus daugiau nei mirčių, - sakė profesorius įterpdamas pauzę. - O gal darome ką nors, vyrai ir moterys?“

Renginio pabaigoje taip pat buvo įteikti LVK „Garbės ženklo“, „Verslo ambasadoriaus“ bei „Socialiai atsakingo verslo“ apdovanojimai.

LVK „Garbės ženklas“ įteiktas įmonės „Penki kontinentai“ valdybos pirmininkui Idrakui Dadašovui, Lietuvos verslo konfederacijos mokesčių komisijos pirmininkui Mariui Dubnikovui, Vyriausybės kancleriui Alminui Mačiuliui, Draudikų asociacijos direktoriui Andriui Romanovskiui, Draudimo priežiūros komisijos pirmininkui Mindaugui Šalčiui, Muitinės departamento generaliniam direktoriui Antanui Šipavičiui, Lietuvos verslo paramos agentūros direktorei Dainai Vilytei.

Socialiai atsakingo verslo apdovanojimas įteiktas įmonei „TELE - 3“ - apdovanojimą atsiėmusi generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė sakė, kad prieš dešimt metų pradedant vykdyti socialinius projektus visuomenėje dar nebuvo tokio termino kaip „socialiniai projektai“.

„Socialinė atsakomybė mūsų kompanijoje yra vienas esminių principų. Nuolat vykdome įvairius socialinius ir pilietiškumą ugdančius projektus, skatiname visuomenės sąmoningumą, kviečiame spręsti opias socialines problemas kartu. Siekiame, kad mūsų iniciatyvos būtų ilgalaikės, nuolat augtų ir taptų gražiomis tradicijomis, vienijančiomis mus visus kaip visuomenę. Kartu galime padaryti žymiai daugiau gerų darbų“, - sako Laura Blaževičiūtė, UAB „TELE-3“ generalinė direktorė.

LVK prezidentas Valdas Sutkus sako, kad šiais metais rengiamas apdovanojimas susilaukė ypač didelio dėmesio: „Konkurse dalyvavo daugiau kaip 30 įmonių su skirtingais projektais, galiu drąsiai teigti, kad socialinė atsakomybė tampa svarbia daugelio įmonių strategijos dalimi. Kiekvienas esame visuomenės dalis, todėl natūralu, kad verslas turi savo idėjomis bei resursais prisidėti prie bendruomeniškų projektų kūrimo, skatinti socialiai atsakingą mąstymą“. Verslo ambasadoriumi 2013 m. išrinktas Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.