Gavę diplomą į Darbo biržą patraukė 11 tūkst. absolventų

Beveik 11 tūkst. aukštojo mokslo

Ne visi absolventai turėjo kuo džiaugtis: maždaug 5 tūkst. universitetų ir kolegijų absolventų darbo nerado ir metams besibaigiant.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Ne visi absolventai turėjo kuo džiaugtis: maždaug 5 tūkst. universitetų ir kolegijų absolventų darbo nerado ir metams besibaigiant.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-16 09:45, atnaujinta 2018-02-12 20:08

Savaitraštis „Veidas“ skaičiuoja, kad paruošti 5 tūkst. bedarbių kainavo maždaug 117 mln. litų (skaičiuota pagal vidutines metines studijų kainas – 6,9 tūkst. litų universitetuose ir 4,2 tūkst. kolegijose).

„Veido“ atlikti anksčiau skelbti universitetų ir šią savaitę skelbiami kolegijų reitingai rodo, kad daugiau nei dešimtadalis (11,9 proc.) universitetų absolventų ir penktadalis (19,2 proc.) baigusiųjų kolegijas, praėjus pusmečiui po studijų baigimo, vis dar liko bedarbiai.

Taip pat tyrimo rezultatai rodo, kad 22 reitinguojamos kolegijos paruošė daugiau bedarbių nei universitetai. Vos baigę studijas, darbo ieškojo kone pusė kolegijų absolventų (4 tūkst. iš 10 tūkst. baigusiųjų) ir beveik penktadalis universitetų absolventų (per 6 tūkst. iš iš 28 tūkst. baigusių).

Metų pabaigoje darbo vis dar neturėjo penktadalis kolegijų (2 tūkst.) ir dešimtadalis universitetų (3 tūkst.) absolventų.

Pirmauja Žemaitijos kolegija

Pagal baigusiųjų įsidarbinimą tarp šalies kolegijų pirmauja Žemaitijos kolegija.

Kolegijų reitingą paskelbusio savaitraščio „Veidas“ duomenimis, pernai darbo neradę buvo 8,3 proc. Žemaitijos kolegijos absolventų.

Antroje vietoje pagal absolventų įsidarbinimą - Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla, iš kurios absolventų bedarbiais tapo 11,9 proc. baigusiųjų. Baigę Vilniaus kolegiją darbo nerado 12,7 proc. absolventų.

Tuo tarpu iš Šiaurės Lietuvos kolegijos absolventų darbo nerado beveik trečdalis (31,3 proc.), Panevėžio kolegijos - 28 proc., Marijampolės kolegijos - 27 procentai.

Žemaitijos kolegija reitinge pirmauja ir pagal gebėjimą pritraukti lėšas. Ši kolegija iš valstybės biudžeto gavo 3,7 mln. litų, o pati užsidirbo daugiau kaip 9 proc. šios sumos – 338 tūkst. litų. Ne prasčiau sekėsi ir Lietuvos aukštajai jūreivystės mokyklai, uždirbusiai 9 proc. (434 tūkst. litų) nuo 4,8 mln. litų, skiriamų valstybės.

Reitinge vertinant akademinį personalą nurodoma, kad daugiausia mokslų daktarų turi nevalstybinės Šv. Ignaco Lojolos kolegija (100 proc. dėstytojų) ir V.A.Graičiūno aukštoji vadybos mokykla (40 proc.).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.