Baltarusija laikinai stabdo bulvių importą iš Ukrainos

Baltarusijos žemės ūkio ir maisto pramonės ministerija nuo liepos 10 d. pradeda taikyti apribojimus įvežamoms iš Ukrainos maistinėms bulvėms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 8:18 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:13 AM

Sprendimas buvo priimtas po Rusijos federalinės veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos "Rosselchoznadzor" kreipimosi. Taip pat Baltarusija importą riboja ir dėl bendrų Muitų sąjungoje veikiančių nuostatų, reguliuojančių augalų karantiną bei apsaugą.

Iki liepos 10 d. į Baltarusijos teritoriją įvežtos bulvės bus patikrintos pagal visas fitosanitarinės karantino kontrolės nuostatas.

Naujienų agentūrai BELTA ministerijos pareigūnai nurodo, kad šiuo metu šalis bulvių iš Ukrainos neimportuoja. "Taisyklės taikomos tranzitu per Baltarusijos teritoriją į Rusijos Federaciją vežamai produkcijai", - nurodo tarnyba bei pabrėžia, kad tranzitu vežamų bulvių apimtys labai nedidelės. Nuo 2014 metų pradžios rodiklis siekia tik apie 500 tonų, tuo tarpu pati Baltarusija per šį laikotarpį į Rytus eksportavo 200 tūkst. tonų bulvių.

Rusijos pareigūnų sprendimas buvo priimtas dėl to, kad šakniavaisiuose iš Ukrainos aptikta parazitų - cistas bulvėse sudarančių auksinių bulvinių nematodų Globodera rostochiensis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.