Prancūzams parduotas alus „nugaravo“ Olandijoje

Marijampolės apskrities

Alus apsuko marijampoliečiui galvą.<br>P.Lileikio nuotr.
Alus apsuko marijampoliečiui galvą.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:34 AM

Operatyvaus patikrinimo metu buvo nustatyta, kad Marijampolės apskrities įmonė iš Latvijos mokesčių mokėtojo įsigijo per 100 tūkst. litrų alaus už daugiau kaip 200 tūkst. litų, kurį pardavė Prancūzijos įmonei. Atsižvelgiant į tai, buvo pritaikytas trikampės prekybos apmokestinimo principas, tačiau Lietuvos įmonės savininkas privalėjo turėti įrodymų, kad prekės tikrai buvo išgabentos iš Latvijos į Prancūziją. Pagal pateiktus dokumentus buvo nustatyta, kad galutinė prekių iškrovimo vieta buvo Olandija, todėl trikampės prekybos apmokestinimo principas negalėjo būti taikomas, o tikrinamos įmonės vadovas įrodyti, kad PVM buvo sumokėtas Olandijoje, negalėjo.

Patikrinimo metu Marijampolės apskrities įmonės savininkui buvo pasiūlyta patikslinti PVM deklaraciją ir į biudžetą sumokėti už alų apskaičiuotą PVM - apie 50 tūkst. litų.

„Kadangi Lietuvos įmonė Olandijoje nebuvo registruota PVM mokėtoju, prievolė sumokėti PVM už patiektas prekes atsiranda Lietuvoje, tikrintos įmonės vadovas geranoriškai sutiko tai padaryti ir patikslino PVM deklaracijas, tačiau atkreipiame dėmesį, kad piktybiškai siekiantiems sukčiauti verslininkams VMI nenuolaidžiauja, ir, neskaitant nesumokėtų mokesčių, jiems gali tekti sumokėti delspinigius bei baudas“,- sako Marijampolės AVMI viršininkė Daiva Baniulienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.