„Go Planet“ klientai iš Kretos grįžta namo

Penktadienį liko it musę kandę tie poilsiautojai, kurie buvo įsigiję „Go Planet Travel“ keliones į Kretą, Chaniją. Jie liko Vilniuje. Tačiau kur kas kebliau tiems, kurie Chanijos viešbučiuose laukė skrydžio į Lietuvą. Jiems teko ne tik ilgas valandas laukti skrydžio. Valstybinį turizmo departamentą pasiekė faktai, kad daliai neatiduodami pasai.

Kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ veikla penktadienį sustabdyta dėl nemokumo.<br>T.Bauro nuotr.
Kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ veikla penktadienį sustabdyta dėl nemokumo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 4, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:37 AM

Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė portalui lrytas.lt sakė, kad orlaivis parskraidinti Kretoje laukiančių poilsiautojų išskrido tik su 30 žmonių, nors pirminiame sąraše buvo 121 pavardė. Tie 30 lietuvių patys susimokės už viešbutį.

Visi turistai grįžta

Valstybinis turizmo departamentas penktadienio vakarą informavo, kad kritinė situacija, susijusi su turistais iš Kreta, yra išspręsta - visi turistai užsiregistravo 20.50 val. skrydžiui iš Herakliono į Vilnių. Lėktuvas su 140 keleivių Vilniuje turėtų leistis 0.30 val. Lietuvos laiku.

Pasak pranešimo, departamentui ir Lietuvos garbės konsulei Minei Okudur pavyko pasiekti, kad „Go Planet Travel“ turistų aptarnavimą Antalijoje iki liepos 11 dienos perimtų Turkijos kompanija „Akatyour“. Ši kompanija šiuo metu rūpinasi turistų pervežimu ir apgyvendinimu viešbučiuose. Minėta kompanija pasirūpins ir turistų nuvežimu iš viešbučių į oro uostą kitą penktadienį, liepos 11 dieną.

Neatidavė pasų

R.Balnienė prieš tai sakė, kad ją pasiekė faktai, kad kai kuriuose viešbučiuose lietuviai neatgauna pasų. Šitaip viešbučių darbuotojai nori suvesti sąskaitas su jais neatsiskaičiusiu „Go Planet Travel“.

Valstybinio turizmo departamento vadovė sakė, kad į viešbučius skambino ir Lietuvos ambasados Graikijoje atstovai reikalaudami nepažeisti lietuvių poilsiautojų teisių.

VTD darbuotojai skambino kiekvienam Kretoje esančiam "Go Planet Travel" klientui ir prašė, kad penktadienio vakarą jie patys nuvyktų į oro uostą. Orlaivis Vilniuje turėtų leistis jau naktį.

Buvo sustabdyta veikla

Kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ veikla penktadienį sustabdyta dėl nemokumo. Reisas į Chaniją penktadienį 12 val. 30 min. buvo ilgai atidedamas, kol po 17 val. lėktuvas išskrido.

Bėdų iškilo ketvirtadienio vakarą, kai bendradarbiavimą su „Go Planet Travel“ nutraukė jos klientus skraidinusi oro bendrovė „Grand Cru Airlines“. Kaip sako „Grand Cru Airlines“, „Go Planet Travel“ jiems skolinga 4 mln. litų.

Iš Vilniaus į Kretą, Chanijos kurortą, 121 keleivį turėjęs nugabenti lėktuvas į Chaniją skris parskraidinti 134 Kretoje esančių keliautojų.

Valstybinis turizmo departamentas penktadienį tarėsi su draudikais, ką daryti ir su Antalijoje įstrigusiais lietuviais, už kurių apgyvendinimą viešbutyje „Go Planet Travel“ nesumokėjo.

Draudimo kompanija „Compensa Vienna Insurance Group“ pasiruošusi operatyviai dengti operatoriaus „Go Planet Travel“ įsipareigojimus užsienyje esantiems turistams.

Anot VTD, „Go Planet Travel“ daugiau turistų į užsienį neskraidins. VTD laukia ir „Go Planet Travel“ paaiškinimų.

Reputacija pasirūpins vėliau

Bendrovė „Go Planet Travel“ penktadienį išplatino pranešimą: „Go Planet Travel“ apgailestauja dėl susiklosčiusios esamos situacijos dėl vežėjo „Gran Cru Airlines“, dėl kurio patyrė nepatogumų.

Kompanija daro viską, kad tie, kurie dabar yra išvykę, grįžtų namo numatytu laiku, o tų, kurių atostogų planai buvo sutrikdyti – gautų tinkamą kompensaciją. Labai atsiprašome visų, kuriems teko keisti planus, ir kviečiame kreiptis į kelionių agentūrą, kurioje buvo įsigyta poilsinė kelionė“.

„Stabdome veiklą. Šioje istorijoje jaučiamės esą intrigų auka. Teisybės ieškosime teisiniu keliu, tačiau šiuo metu mums svarbiausi yra mūsų klientai, todėl dedame visas pastangas, kad jie patirtų kuo mažiau nepatogumų.

Šioje istorijoje labiausiai nukentėjo mūsų reputacija, tačiau ja pasirūpinsime vėliau. Dabar svarbiausia mūsų klientai“, – sako kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ marketingo ir komunikacijos vadovas Tomas Kirša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?