Neįtikėtina: už vynuogių kekę sumokėjo 5,4 tūkst. dolerių

Jaunavedžių poros vienuose Japonijos santuokų rūmuose per savo banketą galės pasidžiaugti ypatingu skanėstu: šviežių sultingų vynuogių keke, kuri kainuoja rekordinę sumą – 5,4 tūkst. JAV dolerių (13,7 tūkst. litų).

Japonijoje pirmosios rūpestingai išaugintų vaisių partijos dažnai parduodamos už nepaprastai dideles sumas.<br>123rf nuotr.
Japonijoje pirmosios rūpestingai išaugintų vaisių partijos dažnai parduodamos už nepaprastai dideles sumas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2014, 6:05 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:13 AM

Tuos santuokų rūmus valdanti bendrovė nupirko „Ruby Roman“ veislės vynuogių kekę šeštadienį, pirmąją šių vaisių pardavimo sezono dieną Išikavos prefektūroje vidurio Japonijoje, pranešė vietos žiniasklaida.

Japonijos nacionalinis transliuotojas NHK nurodė, kad ta kekė, sudaryta iš maždaug 30 vynuogių, svėrė apie 800 gramų. Šios veislės raudonosios vynuogės būna iki 3 cm skersmens.

Aukščiausios kokybės vynuogės, iš kurių kiekviena kainuoja apie 180 JAV dolerių (457 litus), bus patiektos per banketą santuokų rūmuose Kanadzavos mieste Išikavos prefektūroje.

„Nustebau pamatęs didesnę kainą negu iš pradžių įsivaizdavau, tačiau norėčiau, kad jaunavedžių poros gardžiuotųsi šiomis uogomis ir turėtų kai ką puikaus prisiminti“, – sakė rūmų savininkas.

Šeštadienio aukcione buvo parduota apie 30 „Ruby Roman“ kekių. Tačiau vėliau per šį sezoną vien Išikavoje, kur vynuogės buvo pradėtos tiekti rinkai 2008 metais, bus parduota apie 16 tūkst. kekių.

2008 metais per pirmąjį aukcioną už pirmąją „Ruby Roman“ kekę buvo sumokėta 100 tūkst. jenų (2,5 tūkst. Lt).

Japonijoje aukščiausios kokybės vaisiai, kaip, pavyzdžiui, melionai, dažnai teikiami kaip dovanos. Pirmosios rūpestingai išaugintų vaisių partijos dažnai parduodamos už nepaprastai dideles sumas, patenkančias į laikraščių pirmuosius puslapius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.