Kauno verslininkai suprato, kaip išspausti daugiau pelno

Naujoji Kauno verslininkų karta jau supranta, kad norėdami gauti didesnį pelną turi ne išspausti savo darbuotoją kaip citriną, o sukurti darbovietėje tokią aplinką, kad jis jaustųsi kaip namie. Ir net geriau. Išvyka automobiliais, pakartojant Baltijos kelio legendą, paplūdimio tinklinio čempionatai, vasaros stovyklos, pažintinės kelionės po Lietuvą ir užsienį – Kaune daugėja socialią aplinką, paskatų sistemą įmonės viduje kuriančių bendrovių, kurių vadovai jau vadovaujasi vakarietiška socialaus verslo strategija.

NRD darbuotojų pamėgtos aktyvaus poilsio „nrdiados“ padeda kolektyvo nariams pažinti vienas kitą ir racionaliau paskirstyti darbo užduotis.<br>M.Patašiaus nuotr.
NRD darbuotojų pamėgtos aktyvaus poilsio „nrdiados“ padeda kolektyvo nariams pažinti vienas kitą ir racionaliau paskirstyti darbo užduotis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jul 8, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 AM

Tokios strategijos tikslas – išsaugoti vertingus specialistus, paversti juos ne šiaip samdomais darbuotojais, kurie stengiasi gerai dirbti tik dėl didesnių pinigų.

Įnirtingose rinkos lenktynėse laimi tos komandos, kurių nariai su bendrovės veikla susitapatina asmeniškai, rašo „Lietuvos rytas“.

Važiuos Baltijos keliu

„Motyvuotas darbuotojas geriau negu kvalifikuotas“, – dažnai sako įmonės „Saugaus darbo garantas“ (SDG) vadovas Eduardas Jasas.

SDG yra pagarsėjusi viešais renginiais, į kuriuos įtraukiami įmonės darbuotojai, tokiu būdu skatinamas jų kūrybiškumas, kuriama sociali aplinka bendrovės viduje.

SDG yra pelniusi tarptautinius apdovanojimus už dėmesį klientams ir net gavo Guinnesso rekordų sertifikatą, kai prieš dvejus metus Kaune išrikiavo ilgiausią „Hyunday“ automobilių koloną.

Šių metų rugpjūčio 23-iąją bendrovės kolektyvas ketina paminėti Baltijos kelio 25-metį. Darbuotojų automobilių kolona turėtų pajudėti iš Vilniaus katedros aikštės ir važiuoti iki Talino, būtent ta trasa, kurioje 1989-ųjų rugpjūtį rankomis susikibo Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonės, reikalaudami laisvės ir nepriklausomybės.

„Mūsų tikslas – priminti, parodyti gyvą pavyzdį jaunimui, kuris Atgimimą žino tik iš istorijos vadovėlių ir tėvų pasakojimų.

Prie mūsų akcijos kviečiu prisidėti ir daugiau žmonių su savo automobiliais, į koloną priimsime visus norinčius“, – ragino bendrovės vadovas E.Jasas.

Verslininkas įsitikinęs, jog socialiai aplinkai dėmesį skirti būtina ne tik siekiant įskiepyti darbuotojams lojalumą, vidinę paskatą dirbti būtent toje įmonėje.

Jo manymu, išskirtinis dėmesys darbuotojui, jo savijautai kolektyvo aplinkoje pristabdo ir emigraciją.

„Pastebėjau, jog Lietuvos žmonės, ypač jaunimas, išvyksta svetur ne tik todėl, kad mūsų šalyje per maži atlyginimai.

Emigruoja ir todėl, kad tėvynėje pasigenda šiltų, žmoniškų santykių kolektyve, darbdavių supratingumo“, – kalbėjo E.Jasas.

Lėšos pramogoms atsiperka

Skatinti darbuotojų kūrybinę energiją, ištikimybę bendram tikslui ypač rūpinasi Kaune pagal vakarietišką verslo modelį veikiančios informacinių technologijų (IT) įmonės.

Veržli šios rinkos dalyvė bendrovė NFQ rugpjūtį poilsiavietėje prie Asvejos ežero rengia tradicinį vasaros festivalį „NFQ SummerCamp“ su įvairiomis rungtimis, koncertais, aktyviu laisvalaikiu ir daugybe kitų smagumų.

Į jį planuoja atvykti dauguma bendrovės darbuotojų, taip pat verslo partnerių iš užsienio. Renginio biudžetas siekia apie 100 tūkst. litų.

„Tokios iškylos kainuoja, tačiau jos atsiperka su kaupu – laimingas, darnus kolektyvas tampa veiklesnis. Patenkinti žmonės mieliau dalijasi savo žiniomis ir padeda savo kolegoms, o tai stiprina visą įmonę.

Juk geram rezultatui vien techninių žinių neužtenka, labai svarbios ir darbuotojų asmeninės savybės, socialiniai įgūdžiai“, – aiškino NFQ direktorius Paulius Insoda.

Įkvėpė futbolo čempionatas

Savo veiklos srityje gerų rezultatų pasiekusi IT bendrovė NRD yra bene sportiškiausias Kaune informatikų kolektyvas.

Vasaromis darbuotojams ir jų šeimoms rengiamos aktyvios pramogos, spartakiados, pavadintos „nrdiadomis“.

Šiais metais „nrdiada“ bus rengiama prie ežerų Trakų rajone.„Mes labai mėgstame tinklinio varžybas, bet šiais metais turbūt žaisime ir futbolą. Įmonės vyrus, aišku, užkrėtė Pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje dvasia“, – sakė NRD finansų ir administracijos skyriaus vadovė Vida Bielskienė.

Darbuotojai ir pailsi, ir pabendrauja

Darbo psichologijos specialistų pastebėjimu, kartu praleistas laisvalaikis padeda geriau pailsėti darbuotojams ir grįžti į biurą kūrybiškai nusiteikusiems, žvaliems. Sportuodami, bendraudami neformalioje aplinkoje žmonės geriau pažįsta vienas kitą, tai padeda racionaliai paskirstyti darbo užduotis, ir tokiu būdu įmonė tampa stipresnė, konkurencingesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.